N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Nes ji yra moteris
On the Basis of Sex (2019)
Žanras: Drama, biografinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2019-03-08
Trukmė: 1h 59 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

1956 m. rudenį Ruth Bader Ginsburg (ją vaidina Felicity Jones) tampa Harvardo universiteto teisės fakulteto pirmakurse – viena iš devynių merginų maždaug 500 vyrų kurse. Prieš 60 metų visiems buvo įprasta, kad šeimą finansiškai išlaiko vyras, o moteris yra namų šeimininkė, kurios rūpestis – buitis ir vaikai. Nuoširdžiai tikėdama, kad toks požiūris riboja visų pirma jos pačios dukters galimybes gyvenime, Ruth nuolat ir aršiai su tuo kovojo.

Tačiau netgi puikūs akademiniai pasiekimai nesulaužė įsišaknijusių stereotipų: diplomuotos Harvardo auklėtinės nenorėjo samdyti nė viena teisės firma Amerikoje. Atsiradus laisvo laiko, Ruth visą savo dėmesį vėl sutelkė į didįjį tikslą: diskriminacijos lyties pagrindu panaikinimą. Ir nors ši užduotis tuomet atrodė kaip utopija, Odesos žydo šeimoje užaugusi užsispyrusi niujorkietė galų gale nugalėjo sistemą ir privertė visus suprasti, kad laisvė ir lygios galimybės yra visų žmonių, ne tik vyrų, privilegija.

Tiesa, laisvė, užsispyrimas ir už gyvenimą didesnės svajonės – biografinėje juostoje „Nes ji yra moteris“. Premjera Lietuvoje – kovo 8 dieną.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Mimi Leder

Vaidina: Armie Hammer, Cailee Spaeny