N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Papildyta: Keršytojai. Pabaiga
Avengers: Endgame (2019)
Žanras: Veiksmo, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2019-04-26
Trukmė: 3h 10 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

KERŠYTOJAI. PABAIGA su papildomomis scenomis (ang. "extra footage") Lietuvos kino teatruose startuoja nuo liepos 26d.

Fantastinis nuotykių filmas „Keršytojai. Pabaiga“ (orig. „Avengers: Endgame“), užbaigiantis net 11 metų trukusią „Marvel“ kino visatos epopėją, sugrįžta į kino centrus. Kadangi dar šiemet pasirodžiusi originali filmo „Keršytojai. Pabaiga“ versija neturėjo specialios scenos po kreditų, kuri buvo rodoma visuose ankstesniuose projektuose (net 21-ame „Marvel“ filme), kino studija ištaiso savo klaidą sugrąžindama į kinus atnaujintą filmo „Keršytojai. Pabaiga“ versiją.

Pasak „Marvel Studios“ prezidento Kevin Feige, filme bus pateikiamos specialios scenos po kreditų, kurios nebuvo įtrauktos „Keršytojai. Pabaiga“ premjeros metu. K. Feige pranešė, kad naujosios scenos bus pridėtos, kai filmas iš naujo pasirodys kinuose nuo liepos 26 d.

„Tai bus versija, pasirodanti kinuose, su šiek tiek rinkodaros medžiagos ir su keliomis naujomis scenomis filmo pabaigoje.“ – sakė jis. „Jei pasiliksite kino salėje pažiūrėję filmą, po kreditų bus parodyta ištrinta scena, maža duoklė ir keletas netikėtumų. Visa tai išvysite jau visai netrukus.“

Specialios scenos po kreditų tapo „Marvel“ kino visatos tradicija, bet filmas „Keršytojai. Pabaiga“ sugriovė šią tendenciją. Tai šiek tiek pasikeitė praėjus mėnesiui po premjeros, kai gegužės mėnesį po filmo buvo pradėtas rodyti „Žmogus-Voras: toli nuo namų“ anonsas. Bet dabar, kaip pažymi pats Kevin Feige, pabaigoje laukia keletas siurprizų.

Atnaujinta filmo „Keršytojai. Pabaiga“ versija neabejotinai pritrauks ištikimiausius gerbėjus, kurie nori pamatyti, kokie yra kino studijos „Marvel“ būsimi filmai ar planai, susiję su išgyvenusiais superherojais. Būtent to ir siekia „Marvel“, nes tai gali padėti filmui „Keršytojai. Pabaiga“ aplenkti visų laikų pelningiausių kino projektą – mokslinės fantastikos filmą „Įsikūnijimas“ (orig. „Avatar“), uždirbusį net 2,78 mlrd. JAV dolerių – ir leisti Keršytojams įsirašyti savo vardą kino istorijoje.

Šiuo metu filmui „Keršytojai. Pabaiga“ iki kino juostos „Įsikūnijimas“ trūksta apie 7,16 mln. JAV dolerių. Netrukus kinuose pasirodysianti filmo versija su papildoma medžiaga taps taip reikalingu postūmiu siekiant nugvelbti rekordininko karūną.

Nuo 2008 m. kino studija „Marvel“ visame pasaulyje pardavė bilietų už daugiau nei 22,2 mlrd. JAV dolerių. Ir nors šiuos filmus kartu su „Disney“ taip pat platino „Paramount“, „Universal“ bei „Sony“ kino studijos, daugumą jų – net 16 mlrd. JAV dolerių – susižėrė būtent „Disney“.

Jau netrukus kino studija „Disney“ pristatys į kino teatrus dar daugiau filmų, bet artimiausias – „Keršytojai. Pabaiga“ su papildoma medžiaga – sugrįžta ribotam laikui į Lietuvos kino teatrus jau nuo liepos 26 d.

----

Prieš metus į Žemę atvykęs ir beveik visus šešis Begalybės Akmenis susirinkęs galingasis Tanas (aktorius Josh‘as Brolin‘as) įvykdė savo pažadą: saugodamas Žemės ateitį, išnaikino pusę žmonijos. Tarp jų – ir ne vieną Keršytoją. Likusių gyvų superherojų perspektyvos taip pat nėra šviesios. Atrodo, kova pralaimėta galutinai.

Tačiau Keršytojai taip lengvai nepasiduoda. Surasti naują viltį jiems padeda netikėtai sulauktas pastiprinimas. Iš pradžių prie susilpnėjusių herojų būrio prisijungia Skruzdėliukas ir Vapsva (akt. Paul‘as Rudd‘as ir Evangeline Lilly), o vėliau – ir viena galingiausių Visatos herojų, Kapitonė Marvel (akt. Brie Larson). Išlikusieji Keršytojai nutaria mesti paskutinį iššūkį Tanui, stoti į lemiamą kovą ir pabandyti atitaisyti Tano padarytą skriaudą bei atkurti tvarką Visatoje.

Ši filmo versija bus rodoma 2D formatu, anglų kalba ir su lietuviškais subtitrais.

Režisieriai: Anthony Russo, Joe Russo („Kapitonas Amerika. Pilietinis karas“, „Kapitonas Amerika. Žiemos karys“, „Keršytojai. Begalybės karas“)

Vaidina: Brie Larson, Karen Gillan, Scarlett Johansson, Bradley Cooper, Chris Hemsworth, Chris Evans, Evangeline Lilly, Tom Holland, Robert Downey Jr., Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Pom Klementieff, Sebastian Stan, Paul Rudd, Dave Bautista ir kiti.