N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Šerlokas Holmsas ir daktaras Vatsonas
Holmes & Watson (2018)
Žanras: Komedija, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Režisierius: Etan Cohen
Kino teatruose nuo: 2018-12-28
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Nepaisant daugybės adaptacijų, tokio Šerloko Holmso dar nematėte. Nauja komedija „Šerlokas Holmsas ir daktaras Vatsonas“.

Žymusis detektyvas Šerlokas Holmsas yra vienas žymiausių personažų ne tik literatūroje, bet ir kine. Vien pastarąjį dešimtmetį apie Holmsą ir jo ištikimąjį padėjėją daktarą Vatsoną sukurti net trys filmai ir du serialai. O naujoji juosta ypatinga tuo, kad privers žiūrovą juoktis dažniau nei ką tik minėtos penkios adaptacijos, sudėtos kartu. Mat šaunųjį britų duetą vaidina komedijos meistrai Will‘as Ferrell‘as ir lietuvių kilmės John‘as C. Reilly‘is, kuriems tai bus trečias bendras filmas po „Rikio Bobio: Greičiausio kvailio legendos“ ir „Įbrolių“.

Garsiausias ir sėkmingiausias visų laikų detektyvas Šerlokas Holmsas pakviečiamas susitikti su karaliene. Kartu su juo, be abejo, atvyksta ir jo ištikimasis padėjėjas, daktaras Vatsonas. Jų vizito metu nutinka neįtikėtinas dalykas: tiesiog Bekingemo rūmuose įvykdoma žmogžudystė. Lyg to būtų maža, nusikaltėlis palieka itin įžūlų raštelį, kuriame žymiajam detektyvui pateikia ultimatumą: arba Holmsas išsprendžia nusikaltimo mįslę, arba po keturių dienų bus nužudyta pati karalienė. Nusikaltėlis tiek įžūlus, kad netgi atvirai pasirašo raštelį: profesorius Džeimsas Moriartis (aktorius Ralph‘as Fiennes‘as).

Ištikimieji bendražygiai turi mažiau nei šimtą valandų, kad išnarpliotų profesoriaus paliktas užuominas, pasitelktų savo neprilygstamus dedukcinius sugebėjimus ir užkirstų kelią siaubingiausiam nusikaltimui Anglijos istorijoje. Vyrukai pasiraitoja rankoves ir imasi darbo. O žiūrovų laukia neprilygstamas bylos tyrimas, kurio metu sužinosime, kad nuo bičių-žudikių geriausia gintis pistoletu ir kad selfisatsirado toli gražu ne kartu su mobiliaisiais telefonais, o XIX-ame amžiuje.

Iki ašarų kvatoti priversianti juosta „Šerlokas Holmsas ir daktaras Vatsonas“ Lietuvoje pradedama rodyti gruožio 28 dieną.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Etan Cohen

Scenaristas: Etan Cohen

Vaidina: Will Ferrell, Ralph Fiennes, Hugh Laurie, John C. Reilly, Kelly Macdonald, Rebecca Hall, Noah Jupe