N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Ekvalaizeris 2
Equalizer 2 (2018)
Žanras: Veiksmo, trileris, kriminalinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Režisierius: Antoine Fuqua
Kino teatruose nuo: 2018-07-20
Trukmė: 2h 09 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Antroje „Ekvalaizerio“ dalyje Denzel‘is Washington‘as išsiruošia į asmeninį keršto žygį.

Prieš ketverius metus iš rusų mafijos nagų pačiu žiauriausiu būdu išvadavęs jauną merginą Terę, „ekvalaizeris“ Robertas Makolas (aktorius Denzel‘is Washington‘as) sugrįžta antroje savo nuotykių dalyje. Šįkart jo keršto žygis – asmeniškas. Nežinomi smogikai žiauriai nužudo jo buvusią kolegę ir draugę Siuzaną (akt. Melissa Leo). Pats buvęs CŽV operatyvininkas, itin sudėtingų operacijų specialistas Makolas iškart atpažįsta vyriausybinių agentų braižą ir ima sekti karštais žudikų pėdsakais.

Medžiodamas savo draugės likvidavimo vykdytojus ir užsakovus, Robertas apkeliaus pusę pasaulio, palikdamas kruviną pėdsaką. Negailestingas ir nesustabdomas, Robertas užsibrėžia tikslą nužudyti kiekvieną, prisidėjusį prie Siuzanos mirties, o vienintelis jo apgailestavimas – kad „negalės jų nužudyti du kartus“.

Antroji „Ekvalaizerio“ dalis yra ketvirtasis bendras D. Washington‘o ir režisieriaus Antoine‘o Fuqua filmas (po „Oskarais“ apdovanotos „Išbandymų dienos“, užpernykščio „Nuostabiojo septyneto“ ir pirmosios „Ekvalaizerio“ dalies). Filmas ypatingas dar ir tuo, kad per visą 40-ies metų savo kino karjerą tai yra pirmasis kartas, kuomet D. Washington‘as sutiko vaidinti filmo tęsinyje. Žinant Holivudo biudžetus ir pomėgį tęsiniams, aktoriaus sprendimas šiuo atveju sulaužyti viso gyvenimo taisyklę, neabejotinai signalizuoja apie ypatingą juostą.

Įtampos, veiksmo ir žiaurumo kupinas trileris „Ekvalaizeris 2“ Lietuvoje pradedamas rodyti liepos 20 dieną.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Amžiaus cenzas: N-16

Režisierius: Antoine Fuqua

Prodiuseris: Jason Blumenthal, Todd Black, Tony Eldridge, Mace Neufeld

Scenaristas: Richard Wenk

Vaidina: Bill Pullman, Denzel Washington, Melissa Leo, Jonathan Scarfe, Pedro Pascal