N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Juodoji pantera
Black Panther (2018)
Žanras: Veiksmo, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2018-02-16
Trukmė: 2h 14 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Herojus. Legenda. Karalius. Į kino teatrus atkeliauja nauja „Marvel“ komiksų dalis „Juodoji pantera“.

„Neįprastas“... „Nematytas“... „Visai kitoks, nei prieš tai buvę „Marvel“ filmai“... – tokiais epitetais šį režisieriaus Ryano Kooglerio filmą jau spėjo pakrikštyti jį matę kino kritikai.

Jaunasis T'Challą po savo tėvo, Wakandos karaliaus mirties grįžta į gimtinę – izoliuotą, technologiškai itin išsivysčiusią Afrikos valstybę. Ją labai sunku rasti, o kas į ją patenka dažniausiai ir nebeištrūksta. T'Challa grįžta ne tik atsisveikinti su tėvu, bet ir perimti jo sostą bei tapti naujuoju Wakandos karaliumi.

Tokie pokyčiai patinka ne visiems. Naujajam šalies karaliui – Juodajai panterai, priešai mes iššūkį, kuris iškels grėsmę viso pasaulio ateičiai. Juodajai panterai teks suburti ištikimiausių bendražygių komandą ir kibti į kovą dėl savo šalies bei viso pasaulio likimo.

Filmo kompozitorius Ludwigas Göranssonas, ieškodamas unikalių skambesių ir ritmų, kelis mėnesius keliavo po Senegalą ir Pietų Afriką, o nemažai paties filmo scenų buvo filmuojamos Pietų Korėjoje.

Juodąją panterą itin laukiamame filme įkūnija Chadwickas Bosemanas. Filme taip pat vaidina „Oskaro“ laureatė Lupita Nyongo, Forestas Whitakeris, Michaelas B. Jordanas, Andis Serkis, Martinas Freemanas, Winstonas Duke ir kiti.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Ryan Coogler („Krydas: gimęs kovoti“, „Fruitvale Station“)

Vaidina: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker, Andy Serkis

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Ryan Coogler

Vaidina: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Martin Freeman, Forest Whitaker