N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Anabelė 2
Annabelle: Creation (2017)
Žanras: Siaubo
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2017-08-11
Trukmė: 1h 49 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Pirmą kartą Anabelė pasirodė filme „Išvarymas“, vėliau su siaubu stebėjome kraupią lėlės istoriją Džono ir Mijos Formų namuose. Šis naujasis filmas pasakoja apie Anabelės apsėdimą.

Lėlė „gimė“ lėlininko, praradusio savo dukrą, namuose. Praėjus 20-čiai metų po tragiškos mergaitės mirties, lėlininkas su žmona atveria savo namų duris vienuolei ir kelioms našlaitėms, po vaikų namų uždarymo praradusioms pastogę. Demoniškos jėgos, gyvenančios Anabelėje, pajunta galimybę ir sukrunta. Iš pradžių atsargiai, o vėliau – vis įžūliau kraupioji lėlė ima skleisti savo kerus. Galų gale išsirinkusi auką, visas savo galias nutaiko į pažeidžiamiausią našlaitę Dženisę. Lėlininko namuose pamažu įsiviešpatauja demoniškos jėgos, o siaubas auga sulig kiekviena diena. Anabelė atgyja...

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: David F. Sandberg („Neišjunk šviesos”, „Tūnąs tamsoje”, „Pjūklas”, „Greiti ir įsiutę 7”)

Scenarijus: Gary Dauberman („Anabelė”)

Prodiuseriai: Peter Safran ir James Wan („Išvarymas”).

Vaidina: Stephanie Sigman („007 Spectre”), Talitha Bateman („5-oji banga”), Lulu Wilson („Ouija: Blogio pradas”, „Apsaugok mus nuo pikto”), Samara Lee („Paskutinis raganų medžiotojas”), Lou Lou Safran („Klausyk širdies”), Miranda Otto (trilogija „Žiedų valdovas”).