N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Žmogžudystė Rytų eksprese
Murder on the Orient Express (2017)
Žanras: Drama, kriminalinė drama, mistinis , mistinė drama - trileris
Sukurta: JAV, Didžioji Britanija
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2017-11-10
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Prabangus traukinys, vienas kito nepažįstantys, labai skirtingi keliautojai ir... viena žmogžudystė. Pagal kultinį A.Kristi romaną sukurtoje mistinėje kriminalinėje dramoje „Žmogžudystė Rytų eksprese“ – patys ryškiausi aktoriai ir pats painiausias tyrimo labirintas.

Gili speiguota žiema. Bėgiais dunda prabangus traukinys. Jame jauku ir šilta. Dailūs ponai ir žavios damos vakarieniauja ištaigingame restorane, ilsisi savo kajutėse. Bet malonios jų šypsenos slepia klastas...

Viename vagonų randamas negyvo keleivio kūnas. Visi sukrunta – žmogžudystė traukinyje, o vienas keleivių – žmogžudys! Kuris?!

Belgų detektyvui Erkiuliui Puaro (akt. Kenneth Branagh) tenka nepaprastai sunki užduotis – įminti kraupios žmogžudystės mįslę. Ją apsunkina tai, kad traukinyje knibždėte knibžda keleivių, kurių kone kiekvienas turėjo priežastį įvykdyti šį nusikaltimą.

1934 metais Agatos Kristi parašytas romanas yra laikomas vienu iš originaliausių literatūros kūrinių. Kaip ir knygoje, filme pasakojama intriguojanti istorija apie paslaptingą žmogžudystę žymiajame „Orient Express“ traukinyje.

Penkiems „Oskarams“ nominuotas aktorius Kennethas Branaghas šįkart sėdo į režisieriaus kėdę. Ir tai toli gražu ne jo debiutas režisūroje – K. Branagho filmografijoje net dvidešimt jo paties režisuotų filmų – nuo „Toro“ iki „Džeko Rajano: šešėlių užverbuoto“, „Pelenės“ ir kitų. Beje, K. Branaghas ne tik režisavo „Žmogžudystė Rytų eksprese“, bet ir pats jame įkūnijo vieną pagrindinių vaidmenų.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Kenneth Branagh („Džekas Rajanas: šešėlių užverbuotas“, „Pelenė“, „Toras“, „As You Like It“, „Sleuth“)

Vaidina: Kenneth Branagh, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Michael Pena, Judi Dench, Leslie Odom Jr., Tom Bateman, Lucy Boynton, Sir Derek Jacobi, Josh Gad, Penelope Cruz, Sergei Polunin, Willem Dafoe