N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Atvirame kosmose
Vremya pervich (2017)
Žanras: Drama, nuotykių
Sukurta: Rusija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2017-04-21
Trukmė: 2h 21 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

„Atvirame kosmose“. Tikra rusų kosmonauto Aleksejaus Leonovo istorija.

Septintasis praėjusio amžiaus dešimtmetis. Į Šaltąjį karą įsivėlę dvi supervalstybės – JAV ir Sovietų Sąjunga – lenktyniauja visose įmanomose srityse. Viena pagrindinių konkurencijos sričių – kosmoso užkariavimas. 1961-ųjų balandžio 12 dieną Sovietų Sąjunga žengia milžinišką žingsnį į priekį: į kosmosą pakyla pirmasis žmogus – Jurijus Gagarinas. Jungtinėms Valstijoms siekiant pasivyti nutolusius rusus, pastarieji neketina sustoti. Naujas jų užmojis – rusų kosmonautas turi tapti pirmuoju, išėjusiu į atvirą kosmosą.

Svarbiai misijai ima ruoštis du lakūnai-bandytojai: kosminio laivo kapitonas Pavelas Beliajevas (aktorius Konstantinas Chabenskis) ir Aleksejus Leonovas (akt. Jevgenijus Mironovas), kuriam ir lemta tapti tuo pirmuoju žmogumi, kurį nuo visatos vakuumo skirs tik plonas skafandro sluoksnis.

Likus dviem savaitėms iki starto, vos pakilęs susprogsta bandomasis laivas. Dėl politinio spaudimo mokslininkai nebeturi laiko nuodugniai ištirti avarijos priežasčių ir yra priversti rizikuoti. 1965 kovo 18 dieną P. Beliajevas ir A. Leonovas pakyla į lemtingą skrydį. Tačiau net patys skeptiškiausi mokslininkai negalėjo įsivaizduoti, kad misijos metu iškils tiek problemų. Nesklandumai kilo net ten, kur bandymų metu apie jokius gedimus nebuvo net užuominos. Tačiau abiejų kosmonautų ryžtas, užsispyrimas ir drąsa nugalėjo visas kliūtis. Aleksejus Leonovas tapo pirmuoju žmogumi istorijoje, išėjusiu į atvirą kosmosą.

Tikrais įvykiais paremta įtempta kosminė drama „Atvirame kosmose“ Lietuvoje pradedama rodyti balandžio 21 dieną.

Filmas rusų kalba su lietuviškais subtitras.

Režisierius: Dmitry Kiselyov

Prodiuseris: Timur Bekmambetov, Yevgeni Mironov

Vaidina: Yevgeni Mironov, Konstantin Khabensky, Vladimir Ilyin