N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Diunkerkas
Dunkirk (2017)
Žanras: Veiksmo, drama, istorinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2017-07-21
Trukmė: 1h 49 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Naujausia kino genijaus Christopher'io Nolan'o karinė veiksmo drama pasakoja apie pasaulį sukrėtusį Antrojo Pasaulinio karo mūšį prie Diunkerko, kur žiauriame mūšyje jungtinės Belgijos, Britanijos, Kanados ir Prancūzijos karinės pajėgos buvo išvaduotos iš Hitlerinės Vokietijos armijos apsupties.

Diunkerko apsuptis ir gelbėjimo operacija „Dinamo“ - vienas herojiškiausių ir žiauriausių Antrojo pasaulinio karo istorijos puslapių. 1940 m. gegužės pabaigoje Belgijos miesto Diunkerko paplūdimiuose Vokietijos kariuomenė apsupo Sąjungininkų pajėgas, sudarytas iš britų, prancūzų, kanadiečių, lenkų, belgų ir olandų karių. Gelbėjimo operacijos „Dinamo“ metu nuo gegužės 26 iki birželio 4 dienos iš Diunkirko pavyko evakuoti 338 226 karius. Tačiau per nacių oro ataką taip pat buvo išžudyta apie 290 000 prancūzų ir apie 68 000 britų kareivių – neskaitant kitų Sąjungininkų aukų bei daugiau nei tūkstančio žuvusių civilių.

Drastiško, šokiruojančio ir žiauraus pasakojimo autorius – filmų „Tamsos riteris“, „Pradžia“ ir „Tarp žvaigždžių“ režisierius legendinis Christopher‘is Nolan‘as žada ne tik prasmingą istoriją, bet ir nepakartojamą kino reginį.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Christopher Nolan

Vaidina: Tom Hardy, Mark Rylance, Cillian Murphy, Harry Styles