N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Šnipų tiltas
Bridge of Spies (2015)
Žanras: Drama, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-11-27
Trukmė: 2h 20 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Šaltojo karo metai. Talentingo Bruklino advokato Džeimso Donovano (akt. Tom Hanks) ramią kasdienybę sudrumsčia JAV centrinė žvalgybos valdyba (CŽV).

Rusijoje buvo numuštas JAV žvalgybinis orlaivis U-2, o jo pilotas paimtas į nelaisvę. Tuo tarpu, specialieji JAV agentai sulaiko Sovietų Sąjungos šnipą, ir prasideda įnirtingas derybų procesas dėl įkaitų apsikeitimo. Štai čia ir prireikia Džeimso Donovano pagalbos.

Džeimso užduotis sunkiai įgyvendinama – nuvykus į Sovietų Sąjungą suvaldyti derybas taip, kad amerikiečiams nereiktų prarasti rusų šnipo, tačiau pavyktų išlaisvinti amerikiečių pilotą.

Trikdomas milžiniško spaudimo ir rizikuodamas viskuo, ką turi, Donovanas ne tik taps Šaltojo karo istorijos herojumi, bet ir patirs pavojingiausią nuotykį savo gyvenime.

Pagal tikrus įvykius sukurta istorija nukels į Šaltojo karo metus, į klestintį šnipų rojų. Trijų „Oskarų“ laureatas režisierius S. Spielbergas pagrindinio vaidmens atlikėjo ilgai neieškojo ir šį vaidmenį pasiūlė senam savo draugui ir jau ne sykį išbandytam aktoriui, taip pat „Oskarų“ laureatui Tomui Hanksui. Kartu su juo filme vaidina ir „Tony“ apdovanojimų laureatas Markas Rylance‘as, „Oskaro“ nominantai Amy Ryan ir Alanas Alda bei kiti.

Filmo scenarijaus autoriai taip pat ne naujokai – dramos siužetą parengė Mattas Charmanas ir broliai Ethanas bei Joelis Coenai, kino gerbėjams patys pažįstami, kaip puikūs kino režisieriai. Išskirtinio dėmesio nusipelnė ir muzikinis filmo takelis, kurį sukūrė net dvylikai „Oskarų“ nominuotas Thomas Newmanas, dirbęs su tokiais filmais, kaip „Amerikos grožybės“, „007 Operacija „Skyfall“, „Išgelbėti poną Benksą“, „Žalioji mylia“ ir kitais.

Režisierius: Steven Spielberg („Jūros perdiodo parkas“, „Linkolnas“, „Karo žirgas“, „Pasaulių karas“, „Šindlerio sąrašas“, „Gelbstint eilinį Rajeną“)

Vaidina: Alan Alda, Tom Hanks, Amy Ryan, Mark Rylance, Sebastian Koch, Domenick Lombardozzi, Stephen Kunken, Joshua Harto ir kt.