N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Trečias žmogus
Third Person (2013)
Žanras: Drama, romantinis
Sukurta: JAV, Didžioji Britanija, Vokietija, Belgija
Platintojas: Top Film Baltic
Kino teatruose nuo: 2015-01-09
Trukmė: 2h 15 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Meilė gali būti visokia: keista, beprotiška, romantiška, sekinanti, žlugdanti, pakylėjanti ir, žinoma, užburianti.

Šis filmas pasakoja tris tarpusavyje susijusias meilės istorijas, kurios rutuliojasi Paryžiuje, Niujorke ir Romoje.

Paryžius. Grožinės literatūros rašytojas, Pulicerio premijos laureatas Maiklas (L. Neesonas) gyvena viešbučio apartamentuose ir stengiasi užbaigti naujausią romaną. Jis neseniai išsiskyrė su žmona Elein (K. Basinger) ir yra įklimpęs į audringą nuotykį su ambicinga ir jauna žurnaliste Ana (O. Wilde), trokštančia tapti rašytoja. Jų santykiai itin nepastovūs ir netgi gniuždantys, nes Ana nesugeba įsipareigoti, mat slepia tikrai kraupią paslaptį.

Niujorkas. Buvusi televizijos „muilo operos“ žvaigždė Džulija (M. Kunis) įsivelia į negailestingą kovą su buvusiu sutuoktiniu, garsiu Niujorko dailininku Riku (J. Franco), dėl teisės globoti jųdviejų šešerių metų sūnų. Netekusi pajamų moteris priversta įsidarbinti kambarine prabangiame viešbutyje, kuriame pati kadaise apsistodavo.

Džulijos advokatė Tereza (M. Bello) išrūpina paskutinę galimybę pakeisti teismo sprendimą susitikti su sūnumi, kurį moteris beprotiškai myli. Nors Rikas visokiausiais būdais stengiasi išskirti sūnų su pavojinga (kaip jis įsitikinęs) motina, jo naujoji draugė Sem (L. Chabanol) stebi šią istoriją nuoširdžiai užjausdama Džuliją.

Roma. Tuo tarpu amerikietis verslininkas Skotas (A. Brody), besiverčiantis ne itin skaidria veikla, atvyksta į Italiją, kad slapta įsigytų garsių mados namų drabužių eskizų. Skotui nepatinka Italija ir viskas. Susiradęs užeigą, kurioje tikisi gauti amerikietiško maisto, jis susipažįsta su Monika (M. Atias), romų tautybės gražuole, kuriai iškart pajunta simpatiją. Net nesuvokdamas kodėl, korumpuotasis verslininkas beatodairiškai įsivelia į neįtikėtiną istoriją – mat nusprendžia pagelbėti Monikai išlaisvinti jos dukrelę, kurią, pasak moters, pagrobė gangsteriai ir prašo išpirkos. Vis labiau liejantis emocijoms tiek žiūrovai, tiek pats Skotas ima abejoti, ar nebus tapęs sąmokslo auka.

Tai naujausias „Oskarais“ apibertos juostos „Avarija“ režisieriaus darbas. Kūrėjas lieka ištikimas savo pamėgtai komplikuoto pasakojimo struktūrai – visos istorijos galiausiai persipina. O pabaiga – tikrai netikėta. Meilė šiame filme – kaip gydanti galia padeda atsitiesti palūžusiam žmogui. Nesvarbu, kokiame mieste...

Režisierius: Paul Haggis

Vaidina: Liam Neeson („Pagrobimas“, „Šindlerio sąrašas“, „Vargdieniai“), Mila Kunis („Juodoji gulbė“), Adrien Brody („Pianistas“), Olivia Wilde („Tronas“), James Franco („Kai aš gulėjau mirties patale“), Moran Atias („Avarija“), Maria Bello („Smurto istorija“), Kim Basinger („Los Andželo paslaptys“) ir kt.