N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Hobitas: penkių armijų mūšis
Hobbit: Battle Of The Five Armies (2014)
Žanras: Nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV, Naujoji Zelandija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-12-19
Trukmė: 2h 25 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



“Hobitas: penkių armijų mūšis” – tai įsūdimga nepaprastų Bilbo Beginso, Gendalfo Pilkojo, Torino Ąžuolskydžio ir Nykštukų kompanijos nuotykių pabaiga. Susigražinę savo gimtosios žemės turtus, Ereboro nykštukai privalo atsakyti už savo veiksmų pasekmes – jų išlaisvintas baisingasis slibinas Smogas varo siaubą taikiems Ežero miesto žmonėms.

Slibino ligos apimtas Kalno Valdovas Torinas Ąžuolskydis tarsi apsėstas ieško Treino akmens – jis nė nepastebi, kaip šioms paieškoms paaukoja draugystę ir garbę. Negalėdamas priversti Torino atsipeikėti, Bilbo ryžtasi pavojingam paskutinės vilties žingsniui, nė nežinodamas, kad toliau jo laukia dar didesni pavojai. Mat į Viduržemį sugrįžo senasis priešas – Tamsos Viešpats Sauronas, pasiuntęs Orkų legionus, kad šie slapta užpultų Vienišąjį Kalną. Jungiantis Tamsos jėgoms, Nykštukų, Elfų ir Žmonių rasės taip pat privalo apsispręsti – vienytis arba būti sunaikintiems. Susidūrus penkioms armijoms, Bilbo taip pat stoja į kovą už savo ir savo draugų gyvybes.

Režisierius: Peter Jackson

Prodiuseris: Carolynne Cunningham, Peter Jackson, Fran Walsh, Zane Weiner

Scenarijus: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro

Muzika: Howard Shore

Vaidina: Benedict Cumberbatch, Luke Evans, Lee Pace, Evangeline Lilly, Cate Blanchett, Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Orlando Bloom, Hugo Weaving, Christopher Lee, Ian Holm ir kt.