N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
SCAN'14: Konkursinė trumpametražių filmų programa „Naujasis Baltiijos kinas“ 1 programa
SCAN'14: Konkursinė trumpametražių filmų programa „Naujasis Baltiijos kinas“ 1 programa (2014)
Žanras: (none)
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2014-11-06
Trukmė: 1h 38 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

SCANORAMA 2014

PROGRAMA: Naujasis Baltijos kinas

Originalo kalba: lietuvių

DŽIUNGLĖS

Režisierius Robertas Nevecka

Vidury baltos dienos Vilniuje sumušamas trisdešimtmetis vaikinas. Randai jo pernelyg negąsdina, bet atsitokėti sunku. Taip gi nedaroma! O visai netoliese vaikštinėja jo mušeikos. Dieną mokyklos sporto salėje jie treniruojasi, kaip žmogų „nudaužti“ iš pirmo smūgio, o vakarais paslaugiai nešioja savo mamų maisto krepšius.

KELIŲ EISMO TAISYKLĖS

Režisierė Marija Stonytė

Traukinio kupė sėdi trys žmonės. Moteris netrunka pasipiktinti jaunuoliu. Šį nervina greta sėdinti mergina. Mergina bando neparodyti savo liūdesio. Visiems trims kažkaip reiks susikalbėti. Juk poklabyje, kaip ir kelyje, esama kažkokių taisyklių.

MAN DVIM KELI

Režisierė Marija Kavtaradzė

Viena penktadienio naktis Vilniuje. Julija, Paulius ir Laurynas – jauni, dvidešimt kelerių metų draugai, dėl skirtingų priežasčių šiąnakt planuojantys gerai „pasitūsint“. Julija mieste nori sutikti savo simpatiją, Paulius gedi savo eilinį kartą pasibaigusių santykių, o Laurynas nori aplaistyti ką tik išsilaikytas vairuotojo teises. Jie gali rinktis bet ką: mieste daugybė skirtingų barų, audringų vakarėlių ir koncertų. Tačiau draugus visur lydi atsitiktinai sutinkami ir visiškai nemėgstami pažįstami, nuobodulys ir nereikšmingi jų pačių pokalbiai.

ROMANTINIAI PAUKŠČIO KLIEDESIAI

Režisierė Jurga Zabukaitė

Elijus gedi mylimosios Salomėjos. Realybė pinasi su fantazija, o keturi personažai filme šmėžuoja tarsi minčių nuotrupos: pagautos, užfiksuotos ir paleistos. Vienatvės graužiamas Elijus, žiūrėdamas į Salomėją, pradeda matyti save... Elijus ir Salomėja – personažai, lankę K. G. Jungą jo vizijose. Pasak psichiatro, jie sugrąžino jam suvokimą, jog psichikoje esama reiškinių, kurie yra sukurti vaizduotės ir savarankiškai gyvena kiekvieno žmogaus gyvenime.

TRIUKŠMADARYS

Režisierius Karolis KaupinisDelegacija

Iš ministerijos turi atvežti naują skambutį mažo miestelio mokyklai. Senasis nebeatitinka garso standartų. Tačiau vaikų, o ne skambučio stokojančios mokyklos direktorius visomis išgalėmis stengiasi užmaskuoti akivaizdų trūkumą ir taip išvengti neišvengiamo mokyklos uždarymo.