Įvairaus amžiaus žiūrovams
Galingasis 6
Big Hero 6 (2014)
Žanras: Komedija, animacija, šeimos
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-01-09
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams



Pasaulis turi naujus superherojus! Animacinių filmų kalvė „Disney Animation Studios“ ir populiarių filmukų „Ilgo plauko istorija“ bei „Ledo šalis“ kūrėjai pristato naujausią savo darbą – animacinį nuotykių filmą „Galingasis 6“.

San Fransokyo (išgalvotas San Francisko ir Tokijaus mišinys) mieste gyvenantis keturiolikmetis Hiro – jaunas, tačiau itin gabus šiuolaikinių technologjų genijus. Vieną dieną į jo rankas pakliūva... tikrų tikriausias pripučiamas robotas Beimaksas. Juokingai mielas pripučiamas padaras yra vyresniojo Hiro brolio kūrinys.

Beje, šis robotas – kitoks. Beimakso krūtinėje plaka mylinti ir užjaučianti širdis. Na ir kas kad ją vis reikia pakrauti elektros ernergija. Hiro ir Beimaksas tampa puikiais bičiuliais. Ir jie būtų gyvenę ilgai ir laimingai, niekuo nesirūpindami... Tačiau miestą užgriūva paslaptingo nusikaltėlio piktadarystės.

Kai pasaulio likimas pakibs ant plauko, o apsnūdę didmiesčio policininkai galvos tik apie spurgas, Hiro su Beimaksu suvienys jėgas ir stos į kovą prieš niekšybes. Prie neįprastos jų komandos prisidės ir keturi Hiro draugai – tokie pat pamišę technologijų genijai – Vasabis, Citrinukė, GoGo Tomago ir Fredas. Galingasis šešetas – sprogtamasis užtaisas visiems niekšeliams.

„Marvel“ komiksų įkvėptame filme šešių šiuolaikinių superherojų komandos ir geraširdžio pripučiamo roboto draugystė sujaudins net didžiausius kietaširdžius.

Režisierius: Don Hall („Mikė Pūkuotukas“), Chris Williams („Boltas“, „Ledo šalis“)

Originalo kalba įgarsino: Ryan Potter, Scott Adsit, T.J. Miller, Jamie Chung, Damon Wayans Jr., Genesis Rodriguez, Maya Rudolph, James Cromwell, Alan Tudyk, Daniel Henney;

Lietuviškai įgarsino: Mantas Zemliackas, Darius Gumauskas, Simonas Storpirštis, Mantas Vaitiekūnas, Karolis Dapkus, Sergejus Ivanovas, Kristina Savickytė, Judita Urnikytė, Inga Norkutė, Justas Tertelis ir kiti.

Dubliažo studija: SDI Media

Dubliažo režisierius: Jurgis Damaševičius