N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Šimto žingsnių kelionė
Hundred-Foot Journey, The (2014)
Žanras: Komedija, drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-08-22
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda



Nuošalus Prancūzijos miestelis. Gyvenimas jame teka ramia ir jokių išsišokimų nedrumsčiama vaga. Vienintelė miestelio įžymybė – vieną „Michelin“ žvaigždutę turintis prabangus restoranas, kuriame nevengia apsilankyti ir aukščiausi šalies vadovai, ir pramogų pasaulio žvaigždės. Miestelio gyventojai be galo didžiuojasi šia maitinimo įstaiga ir yra pasirengę ant rankų nešioti restorano vadovę bei savininkę madam Malori (aktorė Helen Mirren). Po vyro mirties naujos simpatijos taip ir nesusiradusi moteris restoranui skiria visą savo energiją – kartais netgi pernelyg entuziastingai ir erzinančiai (darbuotojų atžvilgiu).

Vieną dieną ramus miestelio (ir madam Malori) gyvenimo ritmas sutrikdomas, kuomet į restorano kaimynystę – tiesiog priešais gatvę – atsikrausto šeima iš Indijos. Negana to, įsigytame apleistame pastate atvykėliai sugalvoja atidaryti ne ką kita, o... restoraną! Tokio akibrokšto madam Malori tikrai nepakęs... Ambicinga ir užsispyrusi moteris nusprendžia pamokyti įžūlius išsišokėlius. Prasideda linksmas dviejų konkuruojančių įstaigų pasikandžiojimas, kuris galų gale parodys, kad priešininkai yra ne tokie jau ir skirtingi...

Filmą „Šimto žingsnių kelionė“ režisavo kino mėgėjams puikiai pažįstamas juostų „Šokoladas“, „Sidro namų taisyklės“, „Kas graužia Gilbertą Greipą?“ bei „Tai nutiko Jemene“ kūrėjas Lasse Hallström‘as. Per savo jau 40 metų trunkančią režisieriaus karjerą šis švedas užkariavo ne tik Europos, bet ir Holivudo kino rinkas bei viso pasaulio kinomanų simpatijas.

Režisierius: Lasse Hallström

Prodiuseris: Steven Spielberg, Oprah Winfrey, Juliet Blake

Scenarijus: Steven Knight

Muzika: A.R. Rahman

Vaidina: Helen Mirren, Charlotte Le Bon, Rohan Chand, Manish Dayal, Om Puri, Amit Shah