Įvairaus amžiaus žiūrovams
Ozo legendos: sugrįžimas į Smaragdo miestą
Legends of OZ: Dorothy's Return (2014)
Žanras: Animacija, muzikinis, šeimos
Sukurta: JAV, Indija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2014-08-01
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams



DĖMESIO! ŠIS FILMAS BUS RODOMAS IR 3D FORMATU. BŪKITE ATIDŪS RINKDAMIESI SEANSĄ.

Nepaprastai spalvinga ir šmaikšti pasaka kviečia pamiršti įprastą pasaulį ir dar kartą pabėgti į nuostabią Ozo šalį. Muzikinė animacija visai šeimai „Ozo legendos: sugrįžimas į Smaragdo miestą“ („Legends of Oz: Dorothy's Return“) pristato dar nematytus Dorotės ir jos draugų nuotykius. Smaragdo miestas ir jo keistenybės pirmą kartą atgyja ir 3D formatu.



Ozo šalyje ir vėl neramu. Ją siekia užgrobti į klouno drabužius įkalintas, tačiau savo būdu juokdario nė iš tolo neprimenantis raganius Džesteris, Piktosios Raganos iš vakarų brolis. Dorotę ir jos šunelį Toto, kurie vos spėjo grįžti iš stulbinančios kelionės po Ozą, draugai vėl šaukia į pagalbą.

Dorotė ir nepailstantys jos bendražygiai turi imtis pavojingo plano, kurį įgyvendindami gali pasitikėti tik Kaliausės išmintimi, Bailiojo Liūto drąsa, Geležinio Medkirčio jėga ir mergaitės sumanumu. Nors siekti tikslo bičiuliams padeda visi gerieji Ozo gyventojai, keliauti Geltonų plytų keliu šį kartą nebus lengva. Kelionėje bičiulių nuolat tykos klastingi Džesterio kerai ir jo pagalbininkai – skraidančios beždžionės.

Legendinį pasakojimą apie Ozą sukūrė amerikiečių rašytojas L. Frankas Baumas. Pirmoji jo knyga „Nuostabusis Ozo šalies burtininkas“, pasirodžiusi 1900 metais, tapo tik didžiulės keturiolikos knygų serijos pradžia. Vėliau nuotykius Ozo šalyje plėtojo net keletas rašytojų, o animacija „Ozo legendos: sugrįžimas į Smaragdo miestą“ sukurta remiantis L. Franko Baumo anūko Rogerio S. Baumo kūryba.

Niekada nemačiusiems ir neskaičiusiems apie Ozą bus nesunku įsijausti į jo stebuklingą pasaulį, o tie, kurie jau yra keliavę geltonų plytų keliu, žino, kad kiekvienas pasivaikščiojimas juo atneša daug linksmybių, nuotykių ir šiltų emocijų.

Režisierius: Will Finn, Dan St. Pierre

Scenarijus: Adam Balsam, Randi Barnes, Roger S. Baum (romanas)