Įvairaus amžiaus žiūrovams
Kumba
Khumba (2014)
Žanras: Animacija, nuotykių
Sukurta: Pietų Afrikos Respublika
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2014-07-18
Trukmė: 1h 25 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Giliai Afrikos širdyje įsiterpusioje smėlėtoje savanoje, šalia uolėtų kalnų šlaitų, knibžda galybė mieliausių ir keisčiausių gyvūnų. „Zambezijos“ kūrėjai iš karščiausio žemyno į Lietuvą siunčia smagiausią šios vasaros nuotykį – visai šeimai skirtą animaciją „Kumba“.

Kalno papėdėje saugiai įsikūrusioje zebrų kaimenėje, linksmai ir nerūpestingai leidžiančioje savo dienas, gimsta išskirtinis mažylis. Kumba toks pats šoklus, vikrus bei greitas kaip ir kiti zebriukai, bet savo išvaizda skiriasi nuo visų: jo galva ir kaklas dryžuoti, tačiau kūnas vienspalvis.

Prietaringi zebrai labai greitai susieja keisto zebriuko gimimą su blogą lemiančiu ženklu. Prasidėjus kankinančiai sausrai pašaipas keičia kaltinimai, kol galų gale Kumba pasitraukia iš savo būrio. Trokšdamas būti toks, kaip visi, jis ryžtasi susigrąžinti savo dryželius. Pasak legendos, pirmieji zebrai savo dryžius gavo tuomet, kai išsimaudė paslaptingose versmėse Karų dykumos glūdumoje. Gavęs iš vabzdžio maldininko žemėlapį, turintį jį nuvesti prie stebuklingos vandens daubos, atstumtasis zebriukas leidžiasi į pavojingą kelionę.

Kumba kitoks nei visi zebrai, tačiau nauji jo kelionės draugai, ne mažiau išskirtiniai. Siekti tikslo jam padeda motiniškai rūpestinga individualistė antilopė gnu, vardu Mama V ir Bredlis – artistiškas spalvingo charakterio strutis. Pagalbos šaunioji trijulė susilaukia ir iš galybės savanos keistuolių, kurie padeda išsisukti nuo jų pėdomis nuolat sekančio grėsmingo leopardo Fengo.

Po kupinos išbandymų kelionės Kumba galų gale supranta, kad būti tokiu pat kaip ir visi nėra pats reikšmingiausias dalykas pasaulyje. Daug svarbiau išlikti savimi ir mokėti tuo džiaugtis, o išoriniai trūkumai tik padaro mus išskirtiniais ir netrukdo nei draugystei, nei džiaugsmui.

Animacinis filmas „Kumba“ Afrikos garsus, spalvas ir laukinę gamtą supina į vieną egzotišką fantazijų šalį. Tiems, kam įspūdžio niekada nebūna per daug, pasakojimas pasirodys ir 3D formatu.

REŽISIERIUS: Anthony Silverston („Zambezija“ – scenarijus ir prodiusavimas)

SCENARIJUS: Raffaella Delle Donne, Anthony Silverston