Įvairaus amžiaus žiūrovams
Dėžinukai
Boxtrolls, The (2014)
Žanras: Animacija, nuotykių, šeimos
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2014-09-19
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams



Milžiniško populiarumo sulaukusių animacinių filmų „Paranormanas“ bei „Koralaina ir slaptas pasaulis“ kūrėjai pristato populiarios Alano Snou pasakos „Čia gyvena monstrai“ ekranizaciją filme „Dėžinukai“.

Šeimų būna įvairių, tačiau mažojo Egio artimieji mažų mažiausiai nepanašūs į tradicinę šeimą... Našlaičiu likusį berniuką supa aibė įvairiaspalvių monstrų, keliančių siaubą Sūrbridžo gyventojams. Dėžinukais vadinamų pabaisų namai – požemių labirintai, jų drabužiai – dėžės, maistas – šiukšlės, o linksmiausia pramoga – gąsdinimas! Tačiau visoms istorijoms vieną dieną ateina galas – neapsikentusi nesibaigiančių monstrų išdaigų, miesto dezinfekcijos tarnyba nusprendžia nusikratyti pabaisomis, kurios, anot legendų, naktimis vagia Sūrbridžo gyventojų vaikus ir sūrį.

Tačiau ar dėžinukai iš tiesų yra tokie kraugeriški monstrai, kokiais juos piešia nieko apie pabaisas neišmanantys miestelėnai? Mažasis jų globotinis Egis ryžtasi kartą ir visiems laikams Sūrbridžo gyventojams įrodyti, jog mažieji dėžinukai – žavūs ir geraširdžiai sutvėrimai, labiau už viską bijantys... žmonių! Tačiau ne viskas pasirodo esą taip paprasta – Egio kelyje tyko aibė nuotykių, piktai nusiteikusių miestelėnų ir viena už kitą smagesnės dėžinukų išdaigos. Berniukui tenka misija ne tik apsaugoti savo draugus ir šeimą, tačiau ir užkariauti jam vis labiau patinkančios mergaitės širdį.

Režisierius: Graham Annable, Anthony Stacchi

Scenarijus: Irena Brignul, Adam Pava

Lietuviškai dubliavo: Andrius Kaniava, Darius Meškauskas, Simas Poška, Karolina Elžbieta Mikalajūnaitė, Martynas Nedzinskas, Dalius Skamarakas, Vitalija Mockevičiūtė, Giedrius Arbačiauskas, Julius Žalakevičius, Darius Miniotas, Vytautas Rašimas ir kt.