N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Lenktynės
Rush (2013)
Žanras: Veiksmo, drama, biografinis
Sukurta: JAV, Vokietija, Didžioji Britanija
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-12-06
Trukmė: 2h 05 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Pagal tikrus įvykius sukurtas filmas „Lenktynės“ atskleidžia intriguojantį „Formulės-1“ lenktynininkų gyvenimą.

Jamesas Huntas ir Niki Lauda – du talentingiausi aštuntojo dešimtmečio „Formulės“ lenktynininkai. Britų kilmės J.Huntas – emocingas ir karštakošis, moterų numylėtinis, iš jaudulio vemdavęs prieš visas varžybas. Tuo tarpu austras N.Lauda – viską apskaičiuojantis šaltakraujis konkurentas. Skirtingi kaip diena ir naktis, tačiau abu –talentingiausi lenktynininkai ir didžiausi varžovai, kuriems kiekvienos varžybos tapdavo asmenine dvikova.

Šią dvikovą dėl titulo pažymėjo vos austro žūtimi nesibaigusi šiurpi avarija Nurburgringe (Vokietija) bei liūtyje skendęs sezono finalas Fuji (Japonija).

Jauni, populiarūs ir talentingi; lenktynių trasa jiems – brangesnė už gyvybę. Tačiau kas iš tiesų slypėjo po žvilgančiais „Formulės-1“ legendų šalmais...

Juostos režisierius R. Howardas („Nuostabus protas“, „Apollo 13“, „Kaip Grinčas pavogė Kalėdas“, „Pakilęs iš pelenų“, „Frostas prieš Niksoną“, „Da Vinci kodas“) jau seniai suprato, kad geriausi scenarijai – tikros gyvenimo istorijos. Todėl naujausias jo darbas „Lenktynės“ sukurtas remiantis tikrais įvykiais. Filmas įtaigiai atskleidžia lenktynių trasose tvyrojusią stingdančią įtampą, svaiginantį greitį, artimųjų nerimą, pergalių šėlsmą ir kartėlį likus už varžovo nugaros.

Režisierius: Ron Howard („Dilema“, „Angelai ir demonai“, „Da Vinčio kodas“, „Nuostabus protas“)

Vaidina:Danielis Bruhlas („Negarbingi šunsnukiai“), Chrisas Hemsworthas („Toras“, „Snieguolė ir medžiotojas“), Olivia Wilde („Daktaras Hausas“, „Tronas“), Natalie Dormer („Žaidimas sostais“).