N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Mačetė žudo
Machete Kills (2013)
Žanras: Komedija, veiksmo, trileris, kriminalinis
Sukurta: JAV, Rusija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-11-01
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Nuimtas nuo egzekucijos kilpoje, paviliotas negarbingai avantiūrai, šaltakraujiškai išduotas, paliktas mirčiai Mačetė prisikelia ir grįžta stropiai atkeršyti niekingiems gudročiams. Mačetė yra sutvertas nesigailėti. Mačetė nieko nebijo. Mačetė turi daug šaudančių ginklų ir aštrią mačetę. Mačetė myli moteris su pilnais apvalumais. Mačetė nesiuntinėja pigių sms'ų. Mačetė mėgsta kapoti, spardyti, pjaustyti ir žudyti. Geriau nenervinti Mačetės.

Žmogaus-orkestro principu dirbančio režisieriaus, scenarijaus autoriaus, operatoriaus, montažo režisieriaus, kompozitoriaus Roberto Rodriguezo trileris "Mačetė" užtaisė pistoletus, apnuogino papus, pasigalando kardus, prisikvietė ypatingų blogiukų ir atidarė naują tobulo keršto atrakciją.

Grėsmę užuodęs JAV Prezidentas (Carloso Estevezo pseudonimu prisistatantis skandalingasis aktorius Charlie Sheenas) paslapčia pasamdo nenugalabyjamą meksikiečių superherojų Mačetę (aktorius Danny Trejo) pavojingai misijai, kurios nesugebėtų atlikti nė vienas mirtingasis. Bebaimiui kileriui teks sustabdyti išprotėjusį revoliucionierių, ekscentrišką milijardierių ir nelegalių ginklų prekeivį Liuterį Vozą (aktorius Melas Gibsonas), kuriam susišvietė protas įvelti į kosminį karą visą apskritą pasaulį ir paleisti raketą anksčiau už šiaurės korėjiečius.

Charizmatiškasis Danny Trejo, vienaakė Michele Rodriguez su pistoletu ir šortais, šelmiškai ištvirkusi mis Amber Heard su padidintais papais, paslaptingai užsislapstinusi Jessica Alba su policininkės uniforma, aistringai įkaitusi Sofia Vergara su sprogstančiais papais, chameleoniškai dainingoji Lady Gaga su peruku, vilko kailiniais ir šaudomuoju agregatu, gundančiai subrendusi "Šnipų vaikučių" agentė Alexa Vega su seksualiu bikiniu ir specialiu pistoletu, gerai pažįstamas Antonio Banderas su ūsais ir skrybėle, Cuba Goodingas jaunesnysis su kauke, Melas Gibsonas su samurajaus kardu ir pirmą (vienintelį) kartą gimimo metrikose įrašytą vardą išduodantis Charlie Sheenas išspardyti užpakalius pasiruošusio JAV Prezidento vaidmenyje.

Nepriimkite rimtai stilizuotų skerdynių ir geriau patylėkite, jei grindhauzo pramogų trileris nepatiks, nes Mačetė dar sugrįš ir vėl žudys! Ir jo niekas nesustabdys!

Režisierius: Robert Rodriguez

Prodiuseris: Robert Rodriguez, Sergei Bespalov, Alexander Rodnyansky, Rick Schwartz, Iliana Nikolic

Scenarijus: Kyle Ward

Vaidina: Danny Trejo, Lady Gaga, Michelle Rodriguez, Jessica Alba, Sofía Vergara, Antonio Banderas, Cuba Gooding Jr., Alexa Vega, Mel Gibson, Charlie Sheen