N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Ana Karenina
Anna Karenina (2012)
Žanras: Drama
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2013-02-08
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



XIX amžiaus Rusija. Ana Karenina (akt. Keira Knightley) – jauna ištekėjusi moteris, priklausanti vienam aukščiausių visuomenės sluoksnių. Vykdama pas Maskvoje gyvenantį brolį (akt. Matthew Macfadyen) moteris tikisi sutaikyti jį su žmona (akt. Kelly Macdonald), tačiau Anos likimą keičia netikėta pažintis su grafu Vronskiu (akt. Aaron Taylor-Johnson). Nepaisydama tarp jos ir stotyje sutikto vyro įsiplieskusios abipusės aistros, moteris grįžta į sūnaus ir nemylimo vyro (akt. Jude Law) glėbį. Tačiau gražuolę Aną nusižiūrėjęs Vronskis net neketina lengvai paleisti moters ir ieško progos pasimatyti dar sykį. Pasidavusi vyro dėmesiui, santuokoje be meilės gyvenanti moteris bando rasti laimę Vronskio glėbyje, tačiau aistringas romanas tik dar labiau komplikuoja Anos gyvenimą.

Įsimylėjėlių ryšys netrunka išlįsti viešumon bei pasiekia ne tik visuomenę, tačiau ir pažemintą Anos vyrą. Sudėtingas meilės trikampis, blaškymasis tarp jausmų ir pareigos, sąžinės priekaištai ir meilės poreikis užrakina Aną jos jausmų ir santuokos spąstuose, iš kurių, regis, nebėra išėjimo...

24-ą kartą didžiajame ekrane atgyjanti rusų klasiko Levo Tolstojaus istorija apie Aną Kareniną Lietuvos kino ekranuose suksis nuo vasario 8 dienos.



Režisierius: Joe Wright

Scenarijus: Tom Stoppard, Levas Tolstojus (romanas)

Muzika: Dario Marianelli

Vaidina: Keira Knightley, Aaron Taylor-Johnson, Kelly MacDonald, Jude Law, Ruth Wilson, Matthew Macfadyen, Emily Watson ir kt.