N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Virš įstatymo
Lawless (2012)
Žanras: Drama, trileris, kriminalinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Incognito Films
Kino teatruose nuo: 2012-12-07
Trukmė: 1h 56 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Niekas šio pasaulio nepalieka gyvas...

Rūkstantys ginklai, kraujo ir alkoholio upės, bebaimiai vyrai ir rūstūs sausojo įstatymo laikai – jau nuo spalio 12 d. Lietuvos kino teatruose gangsteriškiausia metų premjera – trileris „Virš įstatymo“.

Šių metų Kanų kino festivalio publiką sužavėjusi juosta nukelia į Ameriką ir pasakoja vienos šeimos, užsiimančios alkoholio kontrabanda sauso įstatymo taikymo laikais, istoriją. Vienintelis įstatymas, kuriam jie paklūsta – išgyventi.

Australų režisieriaus Johno Hillcoato filmas pastatytas remiantis Matto Bonduranto romanu „Girčiausia pasaulyje apygarda“. Šis sukurtas pagal tikrus įvykius, nes autorius ištyrė ir aprašė savo paties senelio Jacko Bonduranto nusikaltimus Virdžinijos valstijoje.

„Virš įstatymo“ scenarijų adaptavo Nick'as Cave's – garsus muzikantas, dainų kūrėjas, rašytojas, kompozitorius ir scenaristas. Jis taip pat sukūrė ir filmo garso takelį, jau dabar pretenduojantį į geriausių filmuose skambančių kūrinių sąrašus.

Juostoje alkoholį ir savo bei kitų kraują lieja geriausių aktorių komanda, kuri nepadarytų gėdos ir tikriems gangsteriams – iš „Tamsos riterio sugrįžimo“ lietuviams pažįstamas Tomas Hardy, „Transformerių“ vaikinas Shia LaBeoufas, Gary Oldmanas, Jessica Chastain ir kiti.

Sauso įstatymo (prohibicijos) eros įkarštyje trys broliai iš JAV provincijos ryžosi užkūrti stiprių gėrimų varymo fabrikėlį ir aptarnauti degančios trauktinės geidžiančią liaudį. Šeimos verslo bėdos prasidėjo, kai Čikagos prokuroras atsiuntė į komandiruotę žvėriškai brutalų FTB agentą, kuris apygardoje pasėja smurto sėklą. Broliai nenori nusileisti, bet nesileidžia ir provokacijai kariauti...



Pasak Kanų kino festivalyje vieno pirmųjų „Virš įstatymo“ pamačiusio lietuvių kino kritiko Edvino Pukštos, filmas neabejotinai patiks visiems vakarėlių ir kokteilių liūtams bei Lietuvoje sėkmingai žiūrimo TV serialo „Sausas įstatymas: mafijos gimimas“ (Boardwalk Empire, BTV) gerbėjams.



Režisavo: John Hillcoat („Kelias“)

Scenarijus: Nick Cave (pagal Matt Bondurant romaną)

Muzika: Nock Cave ir Warren Ellis

Vaidina: Tom Hardy, Guy Pearce, Gary Oldman, Shia LaBeouf, Jessica Chastain.