KP12: Lietuvių trumpi filmai
KP12: Lietuvių trumpi filmai (2011)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 0h 55 min
Cenzas: zzz_N/A

KINO PAVASARIS 2012.

PROGRAMA: Lietuvių filmai.

(Ne)surežisuota

Pagrindinis veikėjas Celestas klajoja po naktinį Vilnių ir dar kartą patiria kažkada įvykusius arba ne išgyvenimus.

Režisieriai / Directors: Ieva Lukauskaitė, Gailė Makutėnaitė

Scenarijaus autoriai / Screenwriters: Ieva Lukauskaitė, Gailė Makutėnaitė

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Šarūnas Puidokas, Arnas Fedaravičius, Gabrielė Malinauskaitė

Operatorius / Cinematographer: Gailė Makutėnaitė

Montažas / Editor: Ieva Lukauskaitė

Kompozitorius / Music: Povilas Strumila

Prodiuseris / Producer: Ieva Lukauskaitė

Apie režisierių

Ieva Lukauskaitė (gim. 1993 m.) ir Gailė Makutėnaitė (gim. 1994 m.) yra moksleivės, kino meno besimokančios „Skalvijos” kino akademijoje. 2011 m. trumpametražis vaidybinis filmas „(Ne)surežisuota“ buvo pripažintas geriausiu „Skalvijos“ kino akademijos filmu.

Rinktinė filmografija: „(Ne)surežisuota“ (2011, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Emocinė policija

Beatričės širdis sudaužyta. Ji negali išsivaduoti iš ją apėmusio liūdesio. Sugniuždyta mergina nusprendžia apsilankyti paslaptingoje institucijoje – Emocinėje policijoje, į kurią įvairaus amžiaus ir patirties žmonės atvyksta užregistruoti jiems padarytų emocinių nusikaltimų. Emocinės policijos biurą Beatričė palieka įkvėpta naujos vilties.

Režisierius / Director: Lukrecija Vaupšaitė

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Lukrecija Vaupšaitė

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Marija Vaupšaitė, Jonas Algimantas Baranauskas, Ieva Špečkauskaitė, Audronė Vaupšienė, Linas Ginaitis

Operatorius / Cinematographer: Vladas Naudžius

Montažas / Editors: Lukrecija Vaupšaitė, Matteo Pizzarello

Prodiuseris / Producer: Marius Vaupšas

Apie režisierių

Lukrecija Vaupšaitė (gim. 1985 m.) 2008 m. baigė Kino ir televizijos studijas (režisūros pakraipa) Londono universitete „Royal Holloway“ Anglijoje. Nuo 2009 m. režisierė dirba „Sony Entertainment Television“ anonsų ir TV reklamos departamente. Profesionalios patirties Lukrecija įgavo dirbdama prie socialinių ir komercinių reklamų, trumpų meninių filmų. „Emocinė policija“ – debiutinis režisierės darbas.

Rinktinė filmografija:

„Emocinė policija“ (2011, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Gimę SSRS

Vieną naktį SSRS vaikai nusprendė išsiaiškinti, kas dedasi už jų didelės šalies sienų. Simonos Žemaitytės sukurtoje animacinėje alegorijoje vaikai pastatė stebuklingą laivą iš tikėjimo, meilės ir poezijos. Juo vaikai išplaukė į nepažintus vandenis ieškoti niekur neužrašytų atsakymų.

Režisierius / Director: Simona Žemaitytė

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Simona Žemaitytė

Iliustratorių autorius / Illustration author: Viktoras Šatunovas

Montažas / Editor: Simona Žemaitytė

Kompozitorius / Music: Alp Tugan

Prodiuseris / Producer: Ieva Bužinskaitė

Apie režisierių.

Simona Žemaitytė (gim. 1984) baigė fotografijos ir medijos meno magistro studijas Vilniaus dailės akademijoje, vizualiųjų menų ir komunikacijos dizaino magistrantūrą „Sabanci“ universitete Stambule bei žurnalistikos bakalauro studijas Vilniaus universitete. Režisierės videomeno projektai buvo pristatyti ir įvertinti Stambule, Taline ir Didžiojoje Britanijoje. Šiuo metu kūrėja gyvena ir realizuoja projektus Londone.

Rinktinė filmografija:

„Nusidėjėlis“ (2008), „Alisa ne svajonių šalyje“ (2008), „Ištremti“ (2009), „Viskas apie grožį“ (2010), „EXIT“ (2010), „Gimę SSRS“ (2011, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Išskalbta pasaka

Filmas pasakoja apie paprastą merginą, laukuose skalbiančią suknelę ir svajojančią tapti pasakos heroje. Tarptautinis studentų filmų festivalis „Media School 2011“ (Lodzė, Lenkija) filmą įvertino kaip geriausią festivalio ne diplominį darbą.

Režisieriai / Directors: Vytautas Katkus, Marija Kavtaradzė

Scenarijaus autoriai / Screenwriters: Vytautas Katkus, Marija Kavtaradzė

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Adelė Teresiūtė, Giedrius Tamoševičius, Justas Valinskas

Operatorius / Cinematographer: Vytautas Katkus

Montažas / Editor: Vytautas Katkus

Kompozitorius / Music: Arvydas Malčys

Prodiuseris / Producer: Sabina Katkevičiūtė

Apie režisierius.

Vytautas Katkus (gim. 1991 m.) 2010 m. baigė Vilniaus Martyno Mažvydo vidurinę mokyklą, šiuo metu Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuoja vaizdo operatoriaus specialybę.

Marija Kavtaradzė (1991 m.) 2010 m. baigė Vilniaus Šv. Kristoforo vidurinę mokyklą, šiuo metu Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuoja vaizdo režisūrą.

Rinktinė filmografija:

Vytautas Katkus

„Apie pankus ir apie skinus“ (2011, tr. metr.), „Išskalba pasaka“ (2011, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Marija Kavtaradzė

„Paskutinis žmogus, su kuriuo aš kalbėjau“ (2010, tr. metr.), „Išskalba pasaka“ (2011, tr. metr., „Kino pavasaris“), „Protingi vaikai“ (2012, tr. metr.).

Pasikėsinimas

Išpažinties pas jauną kunigą ateina sunkų nusikaltimą įvykdžiusi moteris. Apie tai išgirdęs kunigas lieka sukrėstas ir nori išduoti išpažinties paslaptį. Tačiau tai padaręs jis pats taptų dvasininku nusikaltėliu, sulaužiusiu krikščioniškąsias nuostatas. Galiausiai viskas patikima Dievui. Šios istorijos pagrindu tapo Kelmės r. sukrėtęs įvykis. Moteris nuskandino du savo mažamečius vaikus, o tą pačią dieną žmonės ją matė einančią į bažnyčią.

Režisierius / Director: Giedrius Tamoševičius

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Giedrius Tamoševičius

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Sonata Visockaitė, Paulius Markevičius, Vytautas Katkus

Operatorius / Cinematographer: Gediminas Venskus

Montažas / Editors: Giedrius Tamoševičius, Gediminas Venskus

Kompozitorius / Music: Justinas Važnevičius

Prodiuseris / Producer: Giedrius Tamoševičius, Lietuvos muzikos ir teatro akademija / Lithuanian Academy of Music and Theater

Apie režisierių.

Giedrius Tamoševičius (gim. 1980 m.) po vidurinės mokyklos baigimo 2004 m. įstojo į Vilniaus universitetą ir įgijo informatikos bakalaurą. Nuo 2010 m. studijuoja vaizdo režisūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Pastaruosius dvejus metus Giedrius intensyviai kuria trumpametražius filmus.

Rinktinė filmografija:

„Pamoka“ (2010, tr. metr.), „Mamyte, nupirk man žirgelį“ (2010, tr. metr.), „Aistra“ (2010, tr. metr.), „Meilės kalvė“ (2011, tr. metr.), „Gaspadorius“ (2011, tr. metr.), „Pasikėsinimas“ (2011, tr. metr., „ Kino pavasaris“), „Sugrįžtant“ (2012, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Per Europą Buratinu

2010 m. vasarą du bičiuliai Aurimas ir Julius laiveliu „Buratinas“, pagamintu iš 6 mm storio faneros, nuplaukė 2500 km Europos vidaus vandens keliais. Neturėdami jokios laivų statymo ir plaukiojimo patirties keliautojai įveikė kelią nuo Lietuvos iki Belgijos ir tapo pirmaisiais, kuriems tai pavyko šiuolaikinėje istorijoje. Pakeliui ekspedicija susidūrė su svetingumu, brutalumu, saugios laivybos nebuvimu, nelegaliomis čigonų kapinėmis, meilės paradu ir bandymu išplaukti į Šiaurės jūrą. Tai istorija apie spalvingą kvailumą su laiminga pabaiga.

Režisierius / Director: Julius Markevičius

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Julius Markevičius

Operatoriai / Cinematographers: Aurimas Lažinskas, Julius Markevičius, Rasa Juškevičiūtė

Montažas / Editor: Julius Markevičius

Prodiuseris / Producer: Julius Markevičius

Apie režisierių.

Julius Markevičius (gim. 1982 m.) karjerą pradėjo sandėlyje, vėliau tapo tekstų rašytoju įvairiose reklamos agentūrose, dalyvavo išleidžiant „Pieno Lazerių“ albumą „Voyage“ Vokietijoje. Organizavo ekspedicijas į atokias Sibiro ir Kinijos vietas. Keliauti su kamera pradėjo prieš metus. Šiuo metu gyvena ir dirba Vilniuje. Dokumentinis filmas „Per Europą Buratinu“ – debiutas didžiajame ekrane.

Rinktinė filmografija: „Per Europą Buratinu“ (2011, dok., „Kino pavasaris“)