N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Jūsų nešvankybe
Your Highness (2011)
Žanras: Komedija, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2011-04-15
Trukmė: 1h 42 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Ar niekada nesusimąstėte apie tai, kad visose pasakose, kuriose kalbama apie drąsų karalaitį, skerdžiantį drakonus ir vaduojantį iš bokštų princeses, praktišai niekuomet nekalbama apie jo brolius. O juk ano meto daugiavaikėse šeimose tikrai dažniausiai buvo daugiau nei vienas vaikas. Ši istorija pasakoja būtent apie tą šešėlyje tūnantį jaunesnį brolį stuobrį.

Tadijus, nors ir naudodamasis karališkais malonumais bei privilegijomis, visą gyvenimą pavydėjo savo vyresniajam broliui Fabijui – gražuoliui princui, dalyvaujančiam kariniuose žygiuose, bendraujančiam su gražiausiomis moterimis ir mylimam karalystės žmonių. Pavydėjo, pyko, tačiau nieko nesiėmė, kad tai pakeistų.

Vieną kartą, piktam burtininkui pagrobus Fabijaus sužadėtinę, princas nedelsdamas ėmė ruoštis į kelionę – vaduoti savo mylimosios. Tadijus, kaip visuomet, galvojo lengvai nusimuilinti, tačiau karalius prieštarauti neleidžiančiu tonu įsako Tadijui vykti kartu su broliu. Prie jų prisijungia ir žavi kariūnė Izabelė, turinti su burtininku savų sąskaitų. Iki isterijos tarpusavyje nederančių personažų žygis prasideda...

Filmas tikrai patiks vyresniam jaunimui, nes jame gausu nešvankių juokelių bei vaizdelių, dviprasmiškų situacijų ir labai savotiška istorijos-pasakos interpretacija.

Patiks, jei patinko: „Boratas“, „Bruno“, „Pirmieji metai. Pasitikime protėvius!“, „Mari Huanos ekspresas“, „Kelyje“, Tempk jį čia!“ ir vaduoti įvairiausio plauko piktadarių pagrobtas merginas.

Rež.: David Gordon Green („Marihuanos ekspresas“, „Sniego angelai“, „Ech, tos merginos...“)

Vaidina: Natalie Portman („Juodoji gulbė“, „Myliu tave, Niujorke“, „Broliai“, „Karalienės sesuo“, „Kelyje su "Dardžylingu"“, „Stebuklinga žaislų krautuvėlė“, „Mano vaivorų naktys“, „Myliu tave, Paryžiau“, „Žvaigždžių karai: Epizodas III - Sitų kerštas“, „Žvaigždžių karai: Epizodas II - Klonų puolimas“, „Žvaigždžių karai: Epizodas I - Pavojaus šešėlis“, „V - tai Vendeta“, „Arčiau“, „Šaltasis kalnas“, „Ten, kur širdis“, „Ten, kur svajonės nuves“, „Marsas atakuoja“, „Leonas“), James Franco („127 valandos“, „Naktinis pasimatymas“, „Valgyk, melskis, mylėk“, „Naktys Rodantėje“, „Milkas“, „Žmogus-voras 1- 2- 3“, „Elos slėnyje“, „Tristanas ir Izolda“, „Pirmoji eskadrilė“, „Didysis pabėgimas“), Zooey Deschanel („500 meilės dienų“, „Įvykis“, „Jis sako Taip!“, „Tiltas į Terabitiją“, „Džesio Džeimso nužudymas, kurį įvykdė bailys Robertas Fordas“, „Ant bangos“, „Uždelsta meilė“, „Galaktikos gidas“, „Beprotiškos laidotuvės“, „Elfas“, „Dideli nemalonumai“, „Paliktoji“, „Per žingsnį nuo šlovės“, „Mamfordas“), Danny R. McBride („Bjaurusis aš“, „Vingiuotas kelias namo“, „Viskas ore“, „Drilbitas“, „Griaustinis tropikuose“, „Mari Huanos ekspresas“, „Karštos sėdynės“), Damian Lewis („Audros karys“, „Nebaigtas gyvenimas“, „Nuotakos“, „Sapnų medžiotojas“, „Robinzonas Kruzas“), Justin Theroux („Megamaindas“, „Majamio policija“, „Liusės Kyz legenda“, „Laiminga pabaiga“, „Nuoma su priedais“, „Griausmingieji Čarlio angelai“, „Zulanderis“, „Malholendo kelias“, „Sudužusių širdžių klubas“, „Amerikos psichopatas“, „Romi ir Mišelė bendraklasių susitikime“, „Aš šoviau į Endį Vorholą“), Toby Jones („Egzorcizmas“, „Frostas prieš Niksoną“, „Naktinis budėjimas“, „Pražūtingas rūkas“, „Liūdnai pagarsėjęs“, „Nutapyta“, „Elžbieta I“, „Haris Poteris ir paslapčių kambarys“)