Toras
Thor (2011)
Žanras: Veiksmo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2011-05-06
Trukmė: 1h 54 min
Cenzas: zzz_N/A

DĖMESIO! Filmas bus rodomas 3D formatu. Rinkdamiesi seansą būkite atidūs.

Skandinavų mitai atgyja!

Filme TORAS susirinko visas būrys kino žvaigždžių - Natalie Portman, Anthony Hopkins, Clark Gregg, Rene Russo, kurie į kino ekranus sugrąžina senovės legendas naujame 3D formate, lydimame įspūdingų efektų!

Naujausiame, mitais ir legendomis paremtame technologiškai itin pažangiame veiksmo trileryje Griaustinio Dievas Toras turi užsitarnauti galimybę grįžti į dievų būstinę Asgardą, tačiau tai padaryti itin sunku, nes čia jis sukėlė tikrą maištą ir už tai buvo ištremtas į Žemę.

Veiksmo ir nuotykių juostos „Toras“ veiksmas vyksta Žemėje ir atšiaurioje planetoje, kurioje karaliauja dievai – Asgarde. Asgarde, kurį valdo dievas Odinas (akt. Anthony Hopkins), kyla karas tarp galingų ir senovę menančių klanų. Konflikto provokatorius – valdovo sūnus, galingas ir stiprus karys Toras (akt. Chris Hemsworth). Supykęs dėl netinkamo sūnaus elgesio tėvas ištremia sūnų iš karalystės ir išsiunčia jį į Žemę, kur, netekęs savo magiškų galių, Toras tėra eilinis mirtingasis.

Torą randa skandinavų mitologijos tyrėjas, profesorius Andrew (akt. Stellan Skarsgård) ir jo studentė Jane (akt. Natalie Portman). Išklausę iš pirmo žvilgsnio neįtikimą Toro pasakojimą, profesorius ir studentė supranta, jog vyras sako tiesą ir iš tiesų yra Odino sūnus, galingasis senovės mitų karys.

Deja, smulkiai pasakoti apie savo gyvenimą Torui nėra laiko. Sužinojęs, jog jo tėvas ant mirties slenksčio, o klastingas Toro įbrolis Lokis (akt. Tom Hiddleston) siekia sunaikinti gretimą planetą, Toras privalo išgelbėti tai, kas jam brangiausia.

Puikūs specialieji efektai, pasakiško grožio paraleliniai pasauliai ir senoji mitologija puikiai dera nuotykių ir veiksmo trileryje "Toras".

Rež.: Kenneth Branagh („Seklys“, „Užburtoji fleita“, „Hamletas“, „Merės Šeli Frankenšteinas“, „Daug triukšmo dėl nieko“, „Vėl mirusi“)

Vaidina:

Natalie Portman („Juodoji gulbė“, „Myliu tave, Niujorke“, „Broliai“, „Karalienės sesuo“, „Kelyje su "Dardžylingu"“, „Stebuklinga žaislų krautuvėlė“, „Mano vaivorų naktys“, „Myliu tave, Paryžiau“, „Žvaigždžių karai: Epizodas III - Sitų kerštas“, „Žvaigždžių karai: Epizodas II - Klonų puolimas“, „Žvaigždžių karai: Epizodas I - Pavojaus šešėlis“, „V - tai Vendeta“, „Arčiau“, „Šaltasis kalnas“, „Ten, kur širdis“, „Ten, kur svajonės nuves“, „Marsas atakuoja“, „Leonas“);

Chris Hemsworth („Idealus pabėgimas“, „Žvaigždžių kelias“, „Be namų negerai“),

Anthony Hopkins („Egzorcizmas“, „Vilkolakis“, „Kai sutiksi aukštą tamsiaplaukį“, „Lūžis“, „Beovulfas“, „Aleksandras Makedonietis“, „Suteršta reputacija“, „Raudonasis drakonas“, „Bloga kompanija“, „Hanibalas“, „Širdys Atlantidoje“, „Instinktas“, „Zoro kaukė“, „Džo Bleko viešnagė“, „Amistadas“, „Riba“, „Išlikti su Pikaso“, „Rudens legendos“, „Šešėlių šalis“, „Bremo Stokerio "Drakula"“, „Avinėlių tylėjimas“, „Įtempto laukimo valandos“),

Kat Dennings („Vaikinams tai patinka!“, „Begalinis Niko ir Noros grojaraštis“, „Didžiosios motušės namai 2“, „40-ties ir vis dar skaistus“, „Anapus slėnio“, „Dainuok“, „Vėlių gelbėtojai“),

Clark Gregg („Geležinis žmogus 2“, „Kai skambina nepažįstamasis“, „Spartanas“, „Gera kompanija“, „Povandeninis kalėjimas“, „23:14“, „Suteršta reputacija“, „Mes buvome kariai“, „Dirbtinis intelektas“, „Sankryža“),

Rene Russo („Pinigai Dviems“, „Dideli nemalonumai“, „Rokio ir Bulvinklio nuotykiai“, „Tomo Krauno afera“, „Mirtinas ginklas 4“, „Bičiulis“, „Išpirka“, „Skardinis puodelis“, „Epidemija“, „Kontraktas su neūžauga“, „Ugnies linijoje“, „Mirtinas ginklas 3“, „Geras faras“)