Advokatas iš Linkolno
Lincoln lawyer (2011)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2011-05-20
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: zzz_N/A

Turtingas Beverli Hilso pleibojus apkaltinamas pasikėsinimu nužudyti. Tačiau jis tvirtina esąs nekaltas, o jo gynymui pasamdomas advokatas, važinėjantis ir dirbantis Lincoln automobilyje.

Maiklas Holeris (akt. Matthew McConaughey) - gynybos advokatas. Jis šiek tiek ekscentriškas: jo darbo kabinetas - Lincoln automobilis. Jo klientai taip pat įdomi ir marga liaudis: prostitutės, prekeiviai narkotikais, reketininkai ir kitokios padugnės. Maikio darbas - padėti visai tai gražiai šutvei išsisukti nuo įstatymo rankos ir, jei įmanoma, padaryti tai, remiantis tais pačiais įstatymais. Dažniausiai tai nežymūs nusižengimai arba chuliganizmai, žodžiu, nieko rimto. Vieną dieną advokatą aplanko Velas Valensuela (akt. John Leguizamo), laiduotojas, ir pasiūlo klientą, kokių Maikiui retai pasitaiko. Naujausioji Maikio byla - turtingo Beverli Hilso pleibojaus Luiso Rule (akt. Ryan Phillippe) atvejis. Luisas kaltinamas pasikėsinimu nužudyti, tačiau tvirtina esąs nekaltas. Anot Luiso, mergina tiesiog nori pasipelnyti. Tai pirmas pinigingas klientas per daugelį metų ir Maikis entuziastingai imasi bylos. Tačiau kuo giliau jis kapstosi, tuo tamsesnės paslaptys iš Luiso praeities ima lįsti aikštėn. Byla, iš pradžių atrodžiusi kaip paprastas ir greitas būdas susižerti nemenką sumelę, netrukus pavirsta katės-pelės žaidimu ir rimtu Maikio sąžinės išbandymu...

Kriminalinė drama „Advokatas iš Linkolno", pastatytas pagal to paties pavadinimo Michael Connelly bestselerį, kurį įkvėpė pažintis su tikru advokatu, dirbančiu Lincoln automobilyje.

Režisierius: Brad Furman

Vaidina: Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillippe