N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Pjūklas 2
SAW II (2005)
Žanras: Siaubo
Sukurta: Lions Gate Films
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-01-20
Trukmė: 1h 33 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Policijos informatorius žūsta siaubinguose spąstuose. Vargšą vyrą randa sukaustytą panašiame į musgaudį metalo prietaise. Priešais aukos akiduobę paliktas raktas, kuriuo jis galėjo išsilaisvinti iš spąstų. Deja, aukai pasinaudoti juo neteko...

Detektyvė Keri (akt. Dina Meyer) iš karto atpažįsta žudiko maniako save vadinančio Pjūklu (akt. Tobin Bell) braižą. Apie siaubingą maniako sugrįžimą inspektorė nedelsdama įspėja savo partnerį Eriką (akt. Donnie Wahlberg).

Keri ir Erikas, pasitelkę greitojo reagavimo būrį, suseka Pjūklą jo laboratorijoje. Nors patyrusiems detektyvams tenka susidurti su maniako spąstais akis į akį, tačiau dabar beprotis pagautas. Atrodo, byla baigta… Bet ar netrodo visa tai kažkaip… per lengva ?

Išties Kerė ir Erikas per anksti atsipūtė. Pjūklo slėptuvėje detektyvai randa video juostą, kurioje užfiksuotas dar vienas nesveikos maniako vaizduotės vaisius - devyni nelaimėliai, niekuo dėti žmonės, įkalinti Pjūklo sukurtame paslaptingame labirinte. Tačiau baisiausia, kad tarp siaubo kamuojuamų aukų yra ir detektyvo Eriko sūnus Danielis (akt. Erik Knudsen) !

Maniako Pjūklo spąstai, įrengti atokioje lindynėje, žiaurūs ir sukti. Nelaimingasis devynetas uždarytas patalpoje, iš kurios jie turi pasprukti, kol ji neprisipildė nervus paralyžiuojančių dujų. Jei belaisviai nespės – visi žus. Tačiau Pjūklo fantazija tuo neapsiribojo – maniakai ypač išradingi. Kad būtų „smagiau“, Pjūklas dar prigalvojo begales mirtinų spąstų.

Kiekvienas žingsnis, vos ne kiekvienas labirinto posūkis pareikalauja naujos kruvinos aukos. Tačiau ramiai laukti neišvengiamos mirties taip pat ne išeitis.

Nelaimingos maniako aukos blaškosi labirinte vis karštligiškiau ketindamos ištrūkti iš bepročio sukonstruotų spąstų. Devynetui vadovauti ima Ksaveras (akt. Franky G) ir Amanda (akt. Shawnee Smith). Amanda – ypatinga moteris. Kažkada ji jau buvo susidūrusi su bepročiu akis į akį ir netgi įveikusį vienus jai paspęstus spąstus. Tada Amandai tik per laimingą atsitiktinumą pavyko išsigelbėti nuo jo nežmoniškų kankinimų ir neišvengiamos mirties. Ar jos karti patirtis padės visam devynetui šįsyk išvengi mirties? O gal į pagalbą laiku atskubėsbu detektyvai ?

„Pjūklas 2“ – trilerio „Pjūklas“ tęsinys. Žinutė visiems siaubo filmų mėgėjams: antroji filmo „Pjūklas“ dalis dar kruvinesnė ir žiauresnė, čia dar daugiau klaikių mirtinų spąstų nei 2004 m. pasirodžiusioje juostoje.

Režisierius: Darren Lynn Bousman

Scenarijaus autorius: Darren Lynn Bousman, Leigh Whannell

Vaidina: Donnie Wahlberg, Shawnee Smith, Tobin Bell