N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Viktorija: jaunoji karalienė
Young Victoria (2009)
Žanras: Drama, romantinis
Platintojas: Incognito Films
Kino teatruose nuo: 2010-06-18
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Ji valdė milijonus… Tačiau jos širdis priklausė tik vienam. Pasinerkite į karališkąsias intrigas ir amžiaus meilės istoriją gražiausiame metų filme “Viktorija. Jaunoji karalienė”. Nuostabaus grožio epas buvo apdovanotas OSKARU už geriausius kostiumus ir nominuotas dar 14 prestižinių kino apdovanojimų, įskaitant dar 2 OSKARUS.

Kino grandas Martinas Scorsesė (“Nekaltybės amžius”, “Paskutinis Kristaus gundymas”), šįkart sėdęs į prodiuserio kėdę, kviečia į Didžiosios Britanijos karališkųjų rūmų užkulisius, prikeldamas kino gyvenimui vieną įspūdingiausių Anglijos dramų apie karalienės Viktorijos iškilimą.

Aukso amžiaus Didžioji Britanija… Karališkuosiuose rūmuose bręsta permainos – jaunąjai princesei Viktorijai (ją virtuoziškai vaidina “Auksinio gaublio” premijai nominuota Emily Blunt iš “Ir velnias dėvi Pradą”) netrukus sukaks aštuoniolika ir ji bus karūnuota imperijos valdove. Tačiau kovoje dėl sosto nėra draugų – tie, kurie žarsto patarimus ir šypsosi į akis, širdyje turi savų kėslų… Būsimoji karalienė negali pasitikėti net savo motina. Vieninteliu Viktorijos draugu netrukus tampa princas Albertas (Rupertas Friendas iš “Puikybės ir prietarų”), atsisakęs dalyvauti dvariškių manipuliacijose. Tarp Viktorijos ir žavaus jaunuolio įsiplieskę jausmai virs romantiškiausiu meilės romanu Anglijos istorijoje.

2009 m. Toronto kino festivalį užbaigęs didingas kūrinys atskleidžia nematomus karališkos šeimos konfliktus ir nesklandumus. Kas svarbiau – širdies balsas ar patriotizmas savo šaliai? Ar gali kova dėl karalienės skeptro apnuodyti net mamos ir dukters santykius? Ir pagaliau – ar įmanoma gyvenimą paskirti milijonams savo šalies žmonių, o širdį – vieninteliam vyrui, kurį myli?

Pažadinkite aistrą žiūrėdami didingą biografinę dramą “Viktorija. Jaunoji karalienė”, kurią kritikai vadina “nepaprastai gražiu” (“Cosmopolitan”) bei “vizualiai pribloškiančiu ir nuostabiai romantišku” (“Grazia”) filmu.

Režisierius: Jean-Marc Vallee

Vaidina: Emily Blunt (“Ir velnias dėvi Pradą”), Rupert Friend (“Šeri”, “Puikybė ir prietarai”), Paul Bettany (“Da Vinčio kodas”, “Nuostabus protas”), Miranda Richardson (“Haris Poteris ir Ugnies taurė”, “Operos fantomas”), Mark Strong (“Šerlokas Holmsas”).

Vaidina: Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, Miranda Richardson, Jim Broadbent