Keliamieji metai
Leap year (2010)
Žanras: Komedija, romantinis
Sukurta: JAV, Airija
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2010-02-26
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

Ką daryti, kai jis nesiperša? Pasipiršti pačiai!

Airijoje gyva sena tradicija, kurią galbūt visai mielai perimtų ir kitų tautybių merginos. Jei su vaikinu bendraujama jau pakankamai ilgai, o jis, bjaurybė, nerodo jokių ženklų, kad artimiausiu metu pasipirš, situaciją įmanoma perimti į savo rankas. Tačiau tik kartą per ketverius metus – vasario 29-ąją.

Ana (ją vaidina Amy Adams) ir jos vaikinas Džeremis (akt. Adamas Scottas) ką tik paminėjo ketvirtąsias artimo bendravimo metines. Romantiško priklaupimo ant vieno kelio taip ir nesulaukusi mergina nusprendžia, kad jau visai netrukus išaušianti vasario 29-oji yra puiki proga ant kelio priklaupti pačiai. Vienintelė bėda – kad Džeremis iš karto po metinių paminėjimo išsitrenkė į kitą pasaulio kraštą – Airiją. Tokia smulkmena Anos, žinoma, sustabdyti negali – mergina ryžtingai išsiruošia pasitikti savo ateities.

Tačiau labai greitai paaiškėja, kad šalia tos smulkmenos – atstumo, skiriančio įsimylėjėlius – stoja daugybė kitų smulkmenų. Kalbant tiksliau, netrukus nebelieka abejonių, kad merginos kelionę sužlugdyti pasirengusi pati motušė Gamta, dėl kurios išdaigų nepakyla Anos lėktuvas, neplaukia laivai, sekmadieniais nevažiuoja taksi.

Priversta savo planus atidėti bent parai (ir melstis, kad nepavėluotų), mergina viešbučio bare susipažįsta su simpatišku vaikinu Deklanu (akt. Matthew Goode‘as)...

Rež. Anandas Tuckeris („Ji ir jos vyrai“, „Hilari ir Džekė“, „Sent Egziuperi“, „Kada paskutinįkart matei savo tėvą?“).

Vaidina: Amy Adams („Julie ir Julia“, „Naktis muziejuje 2“, „Mėnesienos serenada“, „Abejonė“, „Čarlio Vilsono karas“, „Užkerėtoji“, „Greičio ruožas“, „Nepaisant visko“, „Vedybų data“, „Pagauk, jei gali“, „Sukčiai“), Matthew Goode‘as („Stebėtojų lyga“, „Saugokis!“, „Vienišius“, „Kopijuojant Bethoveną“, „Įsivaizduok, kad esame kartu“, „Laisvės troškimas“, „Lemiamas taškas“), Adamas Scottas („Aviatorius“, „Užkibo“, „Įbroliai“, „Ne anyta, o monstras“, „Matadoras“, „Rugpjūtis“, „Didysis Bakas Hovardas“, „Sugrįžimas“, „Pirmasis sniegas“, „Dvi dienos“, „Mergina“, ), Johnas Lithgow („Šrekas“, „Svajonių merginos“, „Apelsinų apygarda“, „Pelikano byla“, „Alpinistas“, „Užkerėtas“, „Haris ir Hendersonai“, „2010-ieji“, „Visas tas džiazas“, „Civilinis ieškinys“, TV serialas „Trečiasis luitas nuo Saulės“), Michaelas J. Reynoldsas („93-asis reisas“, „Kur slypi tiesa“, „51-oji valstija“, „Palaimintosios“, „Tūkstantmetis“, „Geležinis erelis 2“, „Mėlynoji beždžionė“, „Policijos akademija“), Noelis O'Donovanas („Vėjas, siūbuojantis miežius“, „Šimtas rytų“, „Edenas“, „Meilė ir įtūžis“, „Boksininkas“, „Tolimas kraštas“, „Laukas“, „Ana Devlin“, „Mūsų vaikinai“), Patas Laffanas („Karalienė“, „Trečiadieniai“, „Parkas“, „Šventasis“, „Viešasis tualetas“, „Tik dangus žino“, „Po vidurnakčio“, „Kiaulės“, „Baris Lindonas“, „Balandžių skrydis“, „Mergaitė žaliomis akimis“), Alanas Devlinas („Trečiadieniai“, „Dvi storos damos“, „Prisikėlęs žmogus“, „Mėnulio šokis“, „Alkana žemė“, „Įkaitas“, „Angelas“, „Keliautojas“, „Feliksas“, „Pelė ir moteris“), Ianas McElhinney‘us („Gintaro kambarys“, „Vaivorykščių spindesys“, „Fronto linija“, „Boksininkas“, „Hamletas“, „Maiklas Kolinsas“, „Berniukas iš Merkurijaus“, „Tu, aš ir Marlis“, „Ėriukas“, „Ana Devlin“), Maggie McCarthy („Kasandros prakeiksmas“, „Tavo svajonėse“, „Kalendoriaus merginos“, „Andželos pelenai“, „Hilari ir Džekė“, „Ugnies šviesa“), Peteris O'Meara („Jis – ne tau“, „Absoliutus blogis: Išnykimas“, „Didingasis“, „Uostas“, „Namas damų gatvėje“, TV serialas „CSI kriminalistai“).