N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Vilkolakis
Wolfman, The (2010)
Žanras: (none), siaubo, trileris
Sukurta: JAV, Didžioji Britanija
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2010-02-12
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Vilkolakiai, vampyrai ir kiti panašūs siaubūnai visuomet žavėjo kino kūrėjus ir kaitino jų kraują. Šis filmas sukurtas, remiantis geriausiomis žanro tradicijomis: jame netrūksta nei mistikos, nei siaubo, nei įdomiai papasakotos istorijos. Netgi filmo veiksmas vyksta Viktorijos laikų Didžiojoje Britanijoje – gotikos, mistikos ir paslapčių laikais.

Ilgai svetur gyvenusį ir namo grįžtantį Lorencą Talbotą (jį vaidina Benicio del Toro) užpuola ir sužeidžia vilkolakis. Ne mirtinai, tačiau vyro kraujas jau užkrėstas: gūdžiomis naktimis jo paties kūne ima vykti keistos ir bauginančios transformacijos.

Lorencas namo sugrįžta ne savo noru, o iš būtinybės: vieną dieną į jo duris pasibeldė apsiverkusi jo paties brolio sužadėtinė ir paprašė padėti surasti paslaptingai dingusį jos būsimą vyrą.

Sugrįžęs į gimtinę Lorencas supranta, kad paslaptingas brolio dingimas – toli gražu ne vienintelė kraupi miestelio paslaptis. Naktimis kažkas, pasižymintis nepaprasta jėga, žiauriai žudo miestelio gyventojus, o pati kraupiausia žinia jo laukia akistatoje su praeitimi ir savimi pačiu.

Rež. Joe Johnstonas („Idalgas“, „Juros periodo parkas 3“, „Spalio dangus“, „Brangioji, aš sumažinau vaikus“, „Džiumandži“).

Vaidina: Benicio Del Toro („Nuodėmių miestas“, „21 gramas“, „Persekiojamasis“, „Narkotikų kelias“, „Vagišiai“, „Baimė ir neapykanta Las Vegase“, „Laidotuvės“, „Baskiatas“, „Paprasti įtariamieji“, „007: Teisė žudyti“), Anthony‘is Hopkinsas („Beovulfas“, „Visa karaliaus kariauna“, „Aleksandras Makedonietis“, „Suteršta garbė“, „Džo Bleko viešnagė“, „Zoro kaukė“, „Amistadas“, „Niksonas“, „Raudonasis drakonas“, „Hanibalas“, „Avinėlių tylėjimas“), Emily Blunt („Čarlio Vilsono karas“, „Jaunoji Viktorija“, „Denas tikrame gyvenime“, „Džeinės Ostin knygų klubas“, „Mano meilės vasara“, „Ir velnias dėvi Prada“), Hugo Weavingas („Matrica“, „Matrica. Perkrauta“, „Matrica. Revoliucijos“, „V – tai vendeta“, „Interviu“, „Bučinys“, „Įrodymas“, „Žiedų valdovo“ trilogija), Geraldine Chaplin („Nimfomanės užrašai“, „Prieglauda“, „Ramirezas“, „Pakalbėk su manimi apie meilę“, „Migelis ir Viljamas“, „Mėnulio veidai“, „Džeinė Eir“, „Pasikalbėk su ja“), Artas Malikas („Viešbutis“, „Dynas Spanlis“, „Šalutinės gatvės“, „Įkaitas“, „Kometos metai“, „Džiaugsmo miestas“, „Vėžlių paplūdimys“, „Haremas“, „007: Į dienos šviesą“, „Melas vardan tiesos“), Davidas Sterne‘as („Rokenrola“, „Elžbieta: aukso amžius“, „Karibų jūros piratai: numirėlio skrynia“, „Haris Poteris ir ugnies taurė“, „Greta Mei“, „Tuštybių mugė“, „Riterio žvaigždė“), Branko Tomovicius („Popiežė Joana“, „Nuošalus kelias“, „Tai – laisvas pasaulis“, „Suvenyras“, „Po atviru dangumi“, „Akis už akį“, „Nuotolinio valdymo pultelis“, „Bornas. Galutinis tikslas“), Nicholasas Day‘us („Europudingas 2-Rusijos lėlytės“, „Nuostabi malonė“, „Sabotažas!“, „Aukso taurė“, „Godo neateis“).