Įvairaus amžiaus žiūrovams
Stebuklinga žaislų parduotuvė
Mr. Magorium's wonder emporium (2007)
Žanras: Fantastinė nuotykių komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2008-01-18
Trukmė: 1h 34 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Ponas Edvardas Magorijumas (akt. Dustin Hoffman) - didžiulės žaislų parduotuvės savininkas. Jam 243 metai. Sulaukti tokio garbaus amžiaus jam pavyko tik todėl, kad darbe jo niekada nekankino nuobodulys. O ir kaip galėtų apimti nuobodulys pačioje didžiausioje, spalvingiausioje ir stebuklingiausioje žaislų parduotuvėje?! Tai tiesiog neįmanoma - čia žaislai atgyja ir ima kalbėti, kuria istorijas ir linksmina darbuotojus bei svečius.

Vieną gražią dieną ponas Magorijumas nusprendžia, kad jam jau pakaks - kada nors vis tiek ateina metas mirti. Jis nutaria, kad jau pats laikas ruoštis mirti, tik prieš tai reikia sutvarkyti parduotuvės reikalus. Ponas Magorijumas tikisi, kad jo keistoji parduotuvėlė, įsispraudusi tarp šiuolaikinių monolitų, ir toliau sėkmingai gyvuos. Juk vaikai ją taip mėgsta!.. Tačiau kam patikėti vadovavimą? Ponas Magorijumas nusprendžia, kad tai bus jo jaunoji vadybininkė Molė Mahouni (akt. Natalie Portman).

Tačiau mergina labai nepasitiki savo jėgomis ir abejoja, ar ji pasiruošusi tokiai atsakomybei. Kartą Molė jau patyrė didelę nesėkmę ir jos šmėkla persekioja merginą visą gyvenimą. Ponas Magorijumas, nepataisomas optimistas, nutaria, kad jis privalo padėti Molei išbristi iš šito liūno. Todėl drąsiai skiria Molei parduotuvės valdytojos pareigas. Tačiau...

Kitą vieną ir visai negražią dieną parduotuvėje pasirodo apskaitininkas Henris Vestinas (akt. Jason Bateman) ir stebuklingos žaislų parduotuvės padangės apsiniaukia. Matote, apskaitininkų darbas tikrinti buhalterines knygas, o pono Magorijumo buhalterinės knygos dingo be pėdsakų labai seniai - maždaug prieš 200 metų... Tai nieko gero nežada. Žaislų parduotuvės laukia finansiniai nemalonumai, o galbūt ir uždarymas.

Išgirdę tokią siaubingą žinią, pono Magorijumo parduotuvės skliautai apsiniaukia tiesiogine prasme - žaislai paslaptingai nutyla ir netenka spalvų. Prieš tokius nemalonumus užsimerkti negali net ponas Magorijumas. Tačiau jis nesijaudina tiek, kiek Molė. Matote, jis žino vieną paslaptį, apie kurią net Molė nenutuokia. Pasirodo Molė, nepaisant jos nepasitikėjimo savimi, turi stebuklingų galių. Jos širdyje slypi magiška kibirkštėlė, kuri ir padėjo pono Magorijumo parduotuvei tapti tikru vaikišku rojum su gyvais žaislais.

Vienintelė ir didžiausia problema - tai Molės nepasitikėjimas savimi. Ponas Magorijumas nepajėgia vienas ištraukti jos iš duobės. Jam į pagalbą atskuba Erikas (akt. Zach Mills) - vienas iš daugelio vaikų, dievinančių stebuklingąją parduotuvę. Jis ištisas dienas praleidžia pono Magorijumo parduotuvėje ir pažįsta ją kaip savo penkis pirštus. Labai gali būti, kad Erikas apie žaislus žino tokių dalykų, kurių net neįtaria nei Molė, ne pats ponas Magorijumas...

"Stebuklinga žaislų parduotuvė" - nuostabi dovana visai šeimai. Tai pusantros valandos spalvingų nuotykių vaikams ir galimybė jų tėveliams prisiminti vaikystės stebuklus.

Režisierius: Zach Helm

Aktoriai: Ted Ludzik, Natalie Portman, Zach Mills, Dustin Hoffman, Madalena Brancatella, Paula Boudreau, Mike Realba, Steve Whitmire, Liam Powley-Webster