Beovulfas
Beowulf (2007)
Žanras: Fantastinis nuotykių filmas
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2007-11-30
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: zzz_N/A

"Oskarų" laimėtojas režisierius Robertas Zemeckis pristato herojinį epą pagal vieną iš seniausių žinomų senąja anglų kalba parašytų epinių poemų "Beovulfas".

Valdovui Hrotgarui įsakius, šalies numylėtinis Beovulfas su būriu narsių karių leidžasi gelbėti šalies gyventojų nuo siautėjančio pabaisos Grendelio, kuris kasnakt nusitempdavo ir surydavo dešimtis geriausių valdovo kareivių. Niekas negalėjo sustabdyti baisiojo slibino. Beovulfas, narsiausias iš karžygių, išgirdęs apie slibino piktadarystes, vyksta į pagalbą, lydimas geriausių karių.

Atvykęs į vietą, Beovulfas pradeda abejoti, ar tikrai visame tame kaltas tik piktasis pabaisa, kai sužino apie slaptą valdovo Hrotgaro susitarimą.

Pasirodo, pabaisa yra visai ne mitinis padaras, turintis magiškų galių, o žmogus, iš kūno ir kraujo, tokštantis atpildo už jam padarytą skriaudą. Vėliau Beowulfui tenka susigrumti ir su gundančia pabaisos Grendelio motina - Tamsos valdove (įspūdingoji A. Jolie), norinčia atkeršyti už sūnaus-monstro mirtį.

Režisierius Robertas Zemeckis sukūrė neįprastą garsios sagos versiją dar nė karta nepasakota ir originalia kino forma.

Juostoje išvysime Holivudo žvaigždes Ray Winstone'ą, Anthony Hopkinsą, Johną Malkovichių, Robin Wright Penn.

"Beowulfas" išsiskiria ypatinga vaizdo kultūra: aktoriai pirmiausia buvo nufilmuoti, vėliau vaizdas perdirbtas kompiuteriu ir sukurtas įspūdingas nuotykių filmas, šiek tiek primenantis istorinį epą "300"

Įspūdingas 70 mln. JAV dolerių kainavęs filmas, atskleidžia naujausias kino gamybos technologijas.



Vaidina: Angelina Emma Jolie (įgarsinimas) („Kapų plėšikė Lara Kroft“, „Ponas ir ponia Smitai‘, „Vagiant gyvenimus“), Robin Wright Penn („‘Baltasis Oleandras“, „Forestas Gampas“, „Nepalaužiamasis“), Ray Winstone(„“Infiltruoti“, „Šaltasis kalnas"), John Malkovich(‚Adaptacija“, „Žmogus geležine kauke“, „Eragonas“), Anthony Hopkins („Hanibalas“, „Avinėlių tylėjimas“, „Instinktas“)

Režisierius: Robert Zemeckis („Atgal į ateitį“, „Forestas Gampas“, „Prarastasis“)