Myliu tave, Paryžiau
Paris, je t'aime (2007)
Žanras: Romantinis
Sukurta: First Look Pictures
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2007-01-26
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: zzz_N/A

Paryžius - meilės miestas. Šio jausmo pilna visur: gatvėse, kavinėse, po Eifelio bokštu, prie Luvro muziejaus, požeminio metro stotelėje ir net kapinėse. Romantinės komedijos "Amelija iš Monmartro" sugebėjo suvienyti 18 pasaulinio garso režisierių, kuriems suformulavo intriguojančią užduotį - sukurti trumpą filmuką apie Prancūzijos sostinę pasirinktame didžiulio miesto rajone. Galutiniame rezultate gavosi magiškų istorijų kaleidoskopas apie džiaugsmą, išsiskyrimą, mirtį, atsidavimą, pasiaukojimą, viltį, neplanuotus susitikimus, netikėtus atradimus ir, žinoma, meilę. Šiuose skirtingų nuotaikų ir išradingų stilių trumpo metražo kūrinėliuose prieš jūsų akis atsiskleis visiškai kitoks Paryžius, kokios jūs dar niekuomet nematėte anksčiau.

Kiekvienas režisierius įsivaizdavo ir interpretavo žodį "Meilė" visiškai skirtingai, todėl jų filmai nustebins, prajuokins, nuliūdins, sujadins ir privers nubraukti ašarą. Broliai Coenai įvilioja savo draugą Steve'ą Buscemi į nepavydėtiną situaciją su ekscentriška prancūzų porele, Walteris Sallesas suranda naują darbą žaviajai auklei Catalinai Sandino Moreno, Oliveris Shmitzas atveria šokiruojančią juodaodžio benamio tiesą, Alfonso Cuaronas vieninteliu kameros įjungimu užfiksuoja Nicko Nolte ir Ludivine Sagnier jausmingą pokalbį apie šeimos vertybes, o Gusas van Santas išlieka ištikimas savo išskirtiniam požiūriui į gyvenimą.

Turistas Elijah Woodas pasiklysta ir neapšviestoje nakties gatvėje ir sutinka žaviąją vampyrę, Bobas Hoskinsas mėgina atnaujinti pašlijusius santykius su Fanny Ardant, amerikietė aktorė Maggie Gyllenhaal iš pirmo žvilgsnio įsimyli gyvenimo viltį praradusį narkotikų pardavėją, aklas jaunuolis prisimena kaip jis mylėjo pradedančią aktorę Natalie Portman ypač pagreitintoje Tomo Tykwerio vaizduotėje, o Juliette Binoche gedi žuvusio sūnelio, kuris jodinėja ant žirgo su paslaptingu kaubojumi Williamu Dafoe.

Animatorius Sylvainas Chometas sau neįprastu metodu pasakoja dviejų klounų mimų pažinties istoriją darbo metu prie Eifelio bokšto, aktoriumi tapęs legendinis režisierius Barbetas Shroederis patenka į keistą aferą kiniečių kvartale, režisūroje debiutuojantis Gerardas Depardieu diriguoja po ilgos pertraukos susitikusių Gena'os Rowlands ir Beno Gazzara prisiminimams, o neištikimasis italas Sergio Castellito nori daugiau laiko skirti meilužei Leonor Watling ir ryžtasi apie tai pasakyti žmonai, kuri į susitikimą ateina su žymiai žiauresne naujiena.

Siaubo ekspertas Wesas Cravenas užsuka į "Pere-Lachaise" kapines pasidomėti ką ten veikia Oscaro Wilde'o dvasia, Bruno Polydalesas desperatiškai ieško laisvos stovėjimo vietos automobiliui užgrūstoje Monmartro gatvelėje, Gurinder Chadha domisi kaip į musulmonės merginos nelaimę sureaguos pro šalį praeinantys trys savanaudiški vaikinai, o Alexanderis Payne'as prajuokina amerikiečių moteriškės bandymais per vasarą išmokti prancūzų kalbą ir sklandžiai papasakoti patirtus nuotykius.