Gatvės tango
Take the Lead (2006)
Žanras: Muzikinė drama
Sukurta: New Line Cinema
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2006-06-23
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: zzz_N/A

Antonio Banderas įkvepiančioje muzikinėje dramoje, sukurtoje pagal tikrą istoriją apie Manheteno šokių mokytoją Pjerą Diuleiną, savanoriškai pasiryžusį mokyti pramoginių šokių mišrią paauglių grupę vienoje Niujorko įkalinimo įstaigoje.

Iš pradžių mokiniai labai skeptiškai priima Diuleiną, ypač po to, kai sužino, ko jis juos mokys. Tango, valsas, salsa, fokstrotas... Besipriešinantiems mokiniams legendinis šokių mokytojas nori atskleisti, kokią aistrą ir jaudulį žmoguje gali pažadinti šokis. Ilgainiui nepalaužiamas Diuleino atsidavimas ir entuziazmas įkvepia juos pradėti mokytis naujos šokių programos.

Tiesą sakant, paaugliai nueina dar toliau ir pradeda derinti Diuleino klasikinius šokius su jų mėgstamo hip-hopo stiliumi ir muzika. Sukuriama unikali, jaunatviškos energijos kupina sintezė. Pjeras Diuleinas mokydamas šokti jaunus žmones, kurių daugelis neturėjo jokių tikslų ar svajonių gyvenime, įkvepia juos tobulinti savo sugebėjimus ir išbandyti jėgas prestižinėse Niujorko pramoginių šokių varžybose.

Atsidėkodami mokiniai atsiveria savo mokytojui ir dalijasi su juo neįkainojamomis gyvenimo pamokomis apie savigarbą, pagarbą ir garbę.

Tai šiuolaikiška ir jaudinanti istorija apie didžiulio tarptautinio miesto jaunimą. Šokis filme, kaip ir gyvenime, - tiesiog būdas kalbėtis apie gatvės jaunimo problemas.

Režisierius: Liz Friedlander

Vaidina: Antonio Banderas („Desperado“, „Evita“, „Zoro kaukė“, „Fatališka moteris“, „Frida“, „Kartą Meksikoje“, „Legenda apie Zoro“), Rob Brown („Pažinti Foresterį“), Yaya DaCosta