KKK: MOTERS PORTRETAS
KKK: The Portrait of a Lady (1996)
Žanras: (none)
Platintojas: Kitokio kino klubas
Kino teatruose nuo: 2010-10-19
Trukmė: 2h 25 min
Cenzas: zzz_N/A

Jauna ir graži, nepriklausoma, trokštanti pažinti pasaulį. Tokia yra filmo herojė Izabele Arcer (akt. N.Kidman), kuri atvyksta iš Amerikos į Europą ir apsigyvena sename giminaičių dvare Anglijoje. Izabelę mėgsta moterys ir myli vyrai, bet savo kelią šiame pasaulyje ji renkasi pati. Atstumia Iordo Vorbutono (akt. Richard E.Grant) meilę, ranką ir širdį.

Nepatiki seno savo pažįstamo, amerikiečio Kasparo Gudvudo (akt. Vigo Martensen) jausmais ir ketinimais. Nemoka įvertinti tylios, diskretiškos, nieko nereikalaujančios savo pusbrolio Ralfo (akt. Martin Donovan)meilės. Izabelė trokšta būti savarankiška, keliauti, sužinoti, ką jai žada gyvenimas ir nepažįstamas pasaulis. Tokį šansą merginai suteikia Ralfas, įkalbėjęs savo mirštanti tėvą (akt. seras John Gielgud) palikti Izabelei didelę turto dalį. Tačiau įvykiai susiklosto taip, kad mergina tampa savo pačios troškimu ir aistru įkaite. Lyg vaikas patiki klastingos ir protingos, daug už ją vyresnės moters ponios Merl (akt. Barbara Hershey) kalbomis ir klusniai vykdo visus jos nurodymus. Ponia Merl įteikia Izabelę kaip dovanėlę senam savo pažįstamui Gilbertui Asmondui (akt. John Malkovich), su kuriuo ją sieja sudėtingi ir paslaptingi ryšiai. Izabelė išteka, ir jos gyvenimas tampa sunkiu kantrybės ir savigarbos išbandymu. Kaina, kurią ji turi sumokėti už dvasinį subrendimą ir savarankiškumą, pasirodo esanti labai aukšta.

Filmas sukurtas pagal Henrio Džeimso romaną "Moters portretas" (1881). Jo autorių labiausiai domino dviejų kultūrų susidūrimas - jaunos, vaikiškai naivios Amerikos kultūros ir turtingos, rafinuotos, sudėtingos Senojo Pasaulio kultūrų sąveika. Režisierė Jane Campion prisipažino, kad jos pirmoji pažintis su Europa priminė H.Džeimso romaną, kurį jį labai mėgo ir svajojo ekranizuoti. Pagrindinės herojes vaidmenyje režisierė visada matė aktorę N. Kidman, ją dar 14-os metų paauglę Australijoje J.Campion nufilmavo savo diplominiame darbe