Pataikyk kulką į mane
Wild Target (2010)
Žanras: Komedija
Platintojas: Viasat kino komedijų festivalis
Kino teatruose nuo: 2010-10-14
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

Viktoras yra aristokratiškiausias ir profesionaliausias samdomas žudikas iš senos samdomų žudikų giminės. Tačiau į paskutinę užduotį prieš užtarnautą pensiją išsiruošęs vienišius nesugeba paleisti kulkos į meno vertybių vagišę Rouz, nes...įsimyli šią gražuolę patrakėlę, apsimetinėjimo meistrę. Viktoras nutaria paslėpti Rouzę provincijos namelyje ir atsitiktinai įsisodina į mašiną jauną mokinį Tonį, svajojantį tapti rimtu samdomu žudiku. Įsiutęs užsakovas Fergusonas pasiunčia sutvarkyti neužbaigto reikaliuko niekam nenuolaidžiaujantį Niksoną. Ekscentriškai trijulei Viktorui, Rouzei ir Toniui teks pergudrauti į juos nusitaikiusius medžiotojus.

1993 m. prancūziškos juodo humoro komedijos su Jeanu Rochefortu, Marie Trentignant ir Guillaume Depardieu perdirbinį britiško humoro stiliumi režisavo garbingasis veteranas Jonathanas Lynnas. Jis labiausiai išgarsėjo politiškai nekorektiškais TV serialais „Taip, ministre“ (3 BAFTA premijos) ir „Taip, ministre pirmininke“ (2 BAFTA premijos) kitus jo filmus matė ir Lietuvos žiūrovai. Tai komedijos „Mano pusbrolis Vinis“ (aktorė Marisa Tomei gavo „Oskarą“ už geriausią antro plano vaidmenį), „Nusipelnęs ponas“ su Eddie Murphy ir „Devyni jardai“ (22 tūkst. žiūrovų Lietuvos kino teatruose). „Pataikyk kulką į mane“ bus skalsus saldainis britų aktorių gerbėjams. Šiame filme pamatysime, kaip su kitokiu amplua tvarkysis Rupertas Grintas, 10 metų vaidinęs Roną Vyzlį , kaip savo aristokratiškus kerus leis Billas Nighy, geriausiai pažįstamas iš „Karibų piratų”, „Kito pasaulio“ ir romantinės komedijos „Tegyvuoja meilė”, kaip pašėlusią vilioklę vaidins dažniausiai aptarinėjama jauna britų kino žvaigždė Emily Blunt („Viktorija: jaunoji karalienė“, „Vilkolakis“) ir kaip pykčio žiežirbas laidys Rupertas Everettas („Mano geriausio draugo vestuvės“, „Žvaigždžių dulkės“, „Geriausias draugas“).

PS.: Ar žinote, kad veiksmo komedijos „Pataikyk kulką į mane“ aktoriai Billas Nighy ir Rupertas Grintas vaidins nuotykių epo „Haris Poteris ir mirties relikvijos“ abejose dalyse, kurių premjeros numatytos lapkričio 19 d. ir 2011 m. liepos 15 d.?