N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Lizdas
The Nest (2020)
Žanras: Drama
Sukurta: Kanada, Didžioji Britanija
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2020-10-02
Trukmė: 1h 47 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Ambicingas verslininkas Roris (aktorius Jude Law) visuomet turėjo didžiulių planų gyvenimui. Ne visi jie išsipildė taip, kaip vyras planavo, tačiau Roris niekuomet nenuleido rankų ir nuolat sugalvodavo ką nors naujo. Užuodęs naujas verslo galimybes gimtojoje Didžiojoje Britanijoje, vyras įkalba savo amerikietę žmoną Elison (akt. Carrie Coon) bent jau laikinai palikti Ameriką ir pabandyti laimę Senajame žemyne.

Žmonai sutikus, Roris pirmasis išvyksta į Angliją, oficialiai priima investicijų brokerių firmos darbo pasiūlymą, išnuomoja šimtametę vilą ir atsigabena savo šeimą – Elison ir du vaikus. Prie Amerikos priemiesčių gyvenimo įpratusią žmoną apstulbina didžiulio angliško namo erdvė, tačiau sužavi rūpestingo vyro dėmesys jos aistrai: jodinėjimui. Roris šalia vilos jau suplanavęs arklides, o didžiulė valda idealiai tinka auginti žirgams.

Vis tik greitai paaiškėja, kad naujasis gyvenimas nebus toks, koks atrodė iš pirmo žvilgsnio. Prie amerikietiško jaukumo pripratusiai Elison angliškas bendravimas pasirodo šaltas ir nesvetingas; ją trikdo namo dydis bei jų gyvenamosios vietos nuošalumas. Vidinis nerimas pamažu ima kelti susierzinimą, užaštrina nuoskaudas ir atgaivina anksčiau prislopintas abejones. Sulig kiekviena diena Roris ir Elison vis mažiau valdosi ir vis labiau pasiduoda vidinių konfliktų iššauktiems tarpusavio ginčams. Galų gale nepastebimai pasiekiama riba, ties kuria jie nebegali pabėgti nuo svarbiausio klausimo – ar tai yra būtent toks gyvenimas, kokio abu tikėjosi? Ne vien tik naujųjų namų ar Anglijos, bet pirmiausia – šeimos ir jausmų prasme.

Amžiaus cenzas: N-16

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Sean Durkin („Marta, Marsė, Mei, Marlena“, TV serialas „Soutklifas“ (Southcliffe).

Vaidina: Jude Law, Carrie Coon, Charlie Shotwell, Anne Reid, Michael Culkin, Abby Stretch, Adeel Akhtar, Wendy Crewson, Bernardo Santos, Gunnar Cauthery, Tommy Gene Surridge.