N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Strelcovas
Strel'tsov (2020)
Žanras: Drama
Sukurta: Rusija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2020-09-25
Trukmė: 1h 37 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Rugsėjo 25 dieną – kino teatruose sulauksime įspūdingos premjeros, didžiuosius ekranus pasieks kvapą gniaužianti, tikrais faktais paremta istorija apie futbolo legendą Eduardą Strelcovą. Sportininko talentas ir asmeninis žavesys vedė milijonus sirgalių iš proto ir priversdavo ošti tribūnas. Legendinio atleto vaidmuo filme „Strelcovas“ patikėtas stulbinančio populiarumo kino žvaigždei Aleksandrui Petrovui.

Milžiniškos gerbėjų minios, pripažinimas, šlovė, pinigai, didelė meilė – jis turi viską, apie ką gali svajoti jaunas žmogus. Vos tik 20-ties metų futbolo žvaigždei pasirodžius aikštelėje minia, tiesiogine ta žodžio prasme, pameta protą. Eduardas – visuomet žavus, draugiškas – nestokoja aplinkinių dėmesio ne tik futbolo aikštėje, bet ir gyvenime. Kur E. Strelcovas, ten visuomet šventė, azartas, kova ir beprotiškas žaidimo spektaklis!

1958 m. pasaulio futbolo čempionatas Švedijoje. Minia sulaikiusi kvapą laukia dviejų futbolo žvaigždžių – E. Strelcovo ir garsiojo brazilo – Pele susirėmimo, tačiau abiejų komandų lyderiams nebuvo lemta susitikti. To meto politinės jėgos ima agresyviai kištis į E. Strelcovo asmeninį gyvenimą ir karjerą. Įgyti priešai suinteresuoti visiškai sužlugdyti į šlovės olimpą sėkmingai įkopusį jaunąjį futbolininką. Likus dviems dienoms iki futbolo čempionato pradžios jis apkaltinamas merginos išžaginimu, remiantis papirktais liudininkais. Vietoj šlovės, didžiosiose futbolo aikštėse, jam lemta geriausius savo metus praleisti kalėjime.

Ar pavyks Eduardui išėjus iš kalėjimo susigrąžinti savo gyvenimą – prarastą šlovę ir mylimą moterį? Ar buvusi futbolo žvaigždė sugrįš į didįjį sportą įrodyti, kad buvo vertas čempiono, žavėjusio milijonus, vardo?

Kupina dramatiškų įvykių, aistros, nerealizuotų milžiniškų galimybių ir įspūdingo sugrįžimo į didįjį sportą biografinė drama – „Strelcovas“ kinuose jau nuo rugsėjo 25 dienos.

Filmas rusų kalba su lietuviškais subtitrais.

REŽISIERIUS: Ilja Učitel

AKTORIAI: Aleksandras Petrovas („Policininkas iš Rubliovkos“, „T-34“, „Ledas 2“), Stasia Miloslavskaja, Aleksandras Jacenko („Aritmija“), Vitalijus Chaevas, („Saliut -7“), Viktoras Dobronravovas („T-34“) ir kt.