N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
ODISĖJA72. Susitinka režisieriai. Diskusijoje Tadas Vidmantas ir Audrius Juzėnas
ODISĖJA72. Susitinka režisieriai. Diskusijoje Tadas Vidmantas ir Audrius Juzėnas (2020)
Žanras: Renginys
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Video agentūra TURBO
Kino teatruose nuo: 2020-09-16
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Kaip kiną supranta garsiausi Lietuvių režisieriai?

ODISĖJA72 festivalis į neįprasto formato diskusiją apie kiną ir režisūrą pakvietė du Lietuvoje gerai žinomus, bet savo stiliumi ir kūryba visiškai skirtingus režisierius – Tadą Vidmantą ir Audrių Juzėną. Vieni garsiausių šiuolaikinio lietuviško kino kūrėjai dalinsis mintimis ir požiūriu į kūrybą, režisieriaus rolę, kino industriją ir kitas temas. Po režisierių diskusijos laukia 30 minučių klausimų-atsakymų sesija, kurios metu į diskusiją bus kviečiami prisijungti visi renginio dalyviai.

Tadas Vidmantas – jau 19 metų kuria scenarijus ir režisuoja reklamas, muzikinius klipus ir trumpametražius filmus. 2015 m. jis pristatė savo pirmąjį pilnametražį filmą, po kurio toliau produktyviai kuria ir kiekvienas metais išleidžia naują filmą. Tado kūrinys „Trys milijonai eurų“ iki šiol yra pelningiausias filmas Lietuvos kino istorijoje.

Audrius Juzėnas – Lietuvos kino režisierius, scenaristas ir prodiuseris. Audriaus filmografijoje 9 režisuoti dokumentiniai ir vaidybiniai filmai, tarp kurių vieni garsiausių lietuviškų kūrinių: „Vilniaus getas”, „Ekskursantė“ ir „Pelėdų kalnas“.

Renginio laikas: Rugsėjo 16 d. 19:00 val.

Renginio vieta: Forum Cinemas VINGIS, S05

Bilieto kaina: 3 €