N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Žiemos ekranai'20: Neįmanoma meilė
Žiemos ekranai'20: Un amour impossible (2018)
Žanras: Drama, festivalis „Žiemos ekranai“
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Prancūzų institutas Lietuvoje
Kino teatruose nuo: 2020-01-26
Trukmė: 2h 15 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

XXa. 50-ųjų metų pabaiga, provincijos miestelis Prancūzijos centre. Kukli biuro darbuotoja Rachel’ė užmezga romaną su turtingu ir išsilavinusiu Philippe’u. Mylimieji priklauso skirtingiems socialiniams sluoksniams, ir tai lemia greitą aistringų santykių baigtį. Rachel’ė augina jų dukrą viena, ir kantriai viliasi, kad vieną dieną Philippe’as sugrįš į dukros gyvenimą. Tačiau ilgai lauktas dukros ir tėvo susitikimas bus pažymėtas kraujomaišos žaizda – paslaptimi.

Jautrioje ir subtilioje Christine’os Angot autobiografinio romano ekranizacijoje režisierė Catherine’a Corsini sudėtingą temą nagrinėja be sentimentalaus melodramatiškumo, atvirai ir drąsiai.

Režisierė ir scenaristė Catherine’a Corsini (1956) yra sukūrusi dešimt pilnametražių vaidybinių filmų, daugelis iš jų buvo pristatyti Kanų kino festivalyje. Trys pasauliai (2012) laimėjo geriausio scenarijaus apdovanojimą Namiūro frankofoniško kino festivalyje, Vasara (2015) buvo apdovanotas Lokarno kino festivalyje. Neįmanoma meilė (2018) - naujausias Corsini filmas, įvertintas geriausios ekranizacijos nominacija Cezario apdovanojimuose.

Originalo kalba: Prancūzų k.

Subtitrai: Lietuvių ir anglų kalbomis

Režisierė: Catherine Corsini

Vaidina: Virginie Efira, Niels Schneider, Jehnny Beth