N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Žiemos ekranai'20: Nematomos
Žiemos ekranai'20: Les invisibles (2018)
Žanras: Komedija, drama, festivalis „Žiemos ekranai“
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Prancūzų institutas Lietuvoje
Kino teatruose nuo: 2020-01-23
Trukmė: 1h 42 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Benamystę išgyvenančios moterys kiekvieną rytą skuba į benamių dienos centrą, bet savivaldybės sprendimu centrą netrukus uždarys. Trys mėnesiai – tiek laiko lieka ten dirbančioms socialinėms darbuotojoms padėti bėdų prislėgtoms moterims sugrįžti į gyvenimą, ieškoti darbo, būsto ar meilės. Užduotis titaniška, laiko vis mažiau – teks pasitelkti visas įmanomas priemones, nebūtinai legalias, kad užsibrėžtas tikslas būtų pasiektas.

Tikrais įvykiais paremtas Louis‘o-Julien’o Petit’o filmas nepalieka abejingų: į skaudžias socialines realijas čia žvelgiama per komišką prizmę – juokiamės ir verkiame drauge su nematomomis kasdienybės herojomis.

Baigęs studijas prestižinėje Paryžiaus aukštojoje audiovizualinės režisūros mokykloje Louis'as-Julien’as Petit’as (1983) dešimtmetį dirbo režisieriaus padėjėju daugiau nei trisdešimtyje filmų Prancūzijoje ir kitose šalyse. Po trijų įvairiuose kino festivaliuose apdovanotų trumpametražių filmų, režisierius sukūrė Nuolaidas (2015) ir Carole Matthieu (2016), du jautrius ir gilius socialinės realybės portretus. Nematomos (2018) – tai naujausias Petit'o filmas, sulaukęs milžiniško pasisekimo Prancūzijoje.

Originalo kalba: Prancūzų k.

Subtitrai: Lietuvių ir anglų kalbomis

Režisierius: Louis-Julien Petit

Vaidina: Audrey Lamy, Corinne Masiero, Noémie Lvovsky