N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Hammarskjöld byla (LUX kino dienos)
Cold Case Hammarskjöld (2019)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: Danija, Norvegija, Švedija, Belgija
Platintojas: Independent
Kino teatruose nuo: 2019-11-28
Trukmė: 2h 08 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Aktyvus ir chamizmatiškas švedų diplomatas Dagas Hammarskjöldas buvo jauniausias Jungtinių Tautų Generalinis sekretorius. Jo mįslinga mirtis Afrikoje 1961 metais sukrėtė tarptautinę bendruomenę ir Švediją. Po mirties jam buvo skirta Nobelio Taikos premija.

Danų režisierius Madsas Brüggeris ir privatus detektyvas iš Švedijos Göranas Bjorkdahlis nusprendė ištirti paslaptimis apgaubtą D. Hammarskjöldo mirtį ir visa tai užfiksavo kino juostoje. Filme atskleidžiama diplomato asmenybė ir veikla stengiantis sumažinti tarp pasaulio žmonių atsivėrusias prarajas. Dokumentinė juosta praeities įvykius atskleidžiami su trilerio įtampa, tačiau kartu režisierius žiūrovus privers pažvelgti į nesenstančias vertybes, suvokti pilietinio sąmoningumo svarbą nuolat besikeičiančiame pasaulyje.

„Hammarskjöld byla“ premjera įvyko Sandanso (Sundance) kino festivalyje JAV ir ten pelnė apdovanojimą už geriausią dokumentinio filmo režisūrą. Taip pat šis filmas varžosi dėl Europos Parlamento LUX apdovanojimo, kuris kasmet teikiamas filmui, atskleidžiančiam europinių vertybių universalumą bei kultūrinę žemyno įvairovę.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Nemokamus bilietus į „LUX kino dienų“ filmus bus galima atsiimti „Forum Cinemas AKROPOLIS“ Kauno kino teatro kasose likus 1 valandai iki seanso pradžios.