N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Karalystė (LUX kino dienos)
The Realm (2019)
Žanras: Drama, trileris
Sukurta: Ispanija, Prancūzija
Platintojas: Independent
Kino teatruose nuo: 2019-11-30
Trukmė: 2h 12 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Septyni „Goya“ apdovanojimai – ryškus Ispanijos kino pripažinimas režisieriui Rodrigo Sorogoyenui už jo naujausią filmą, pasakojantį apie nešvarius politikos žaidimus ir korupciją.

Juostoje „The Realm“ politikos skaudulius atpažino ne vien ispanai, nes režisierius sugebėjo sukurti pasakojimą, kuris kiekvienai Europos valstybei primena apie iššūkius ir klystkelius, kurie anksčiau ar vėliau paklaidina vertybes pamynusius valdžios žmones. Filmas pulsuoja lyg atviras nervas, o puiki aktorių vaidyba Antonio de la Torre, Mónica López, Josep Maria Pou vaidyba įtaigiai perteikia ir priverčia pajusti viduje kunkuliuojančias emocijas.

Politinis trileris garantuos adrenalino antplūdžius, nes dvigubi politikų žaidimai – pilni rizikos ir pavojų. Kam gali ryžtis aukštą postą užimantis žmogus, kad išsaugotų savo spindintį fasadą? Kokių padarinių gali turėti klastingos jo užmačios? Galiausiai, kas nuplėš apsimetėlio kaukę ir apnuogins tikrąjį veidą?

„The Realm“ taip pat pretenduoja gauti Europos Parlamento LUX apdovanojimą, kuris kasmet teikiamas filmui, atskleidžiančiam europinių vertybių universalumą bei kultūrinę žemyno įvairovę.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Nemokamus bilietus į „LUX kino dienų“ filmus bus galima atsiimti „Forum Cinemas AKROPOLIS“ Kauno kino teatro kasose likus 1 valandai iki seanso pradžios.