N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Zuikis Džodžo
Jojo Rabbit (2020)
Žanras: Komedija, drama, karinis
Sukurta: Čekijos Respublika, Naujoji Zelandija
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Režisierius: Taika Waititi
Kino teatruose nuo: 2020-01-10
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Nacistinėje Vokietijoje vienišos motinos auginamas dešimtmetis Johanesas „Džodžo“ Betcleris (aktorius Roman Griffin Davis), kaip ir daugelis dešimtmečių, turi įsivaizduojamą draugą. Tiesa, šiek tiek neįprastą – tai protu nepasižymintis Adolfas Hitleris (kurį vaidina filmo režisierius Taika Waititi‘s). Džodžo motina (akt. Scarlett Johansson) Hitlerio, žinoma, nemato, tad norėdama, kad jos sūnus nebūtų vienišas, įrašo Džodžo į hitlerjugendą.

Šioje organizacijoje, vadovaujamoje entuziastingo kapitono Klencendorfo (akt. Sam‘as Rockwell‘as), berniukui irgi nelabai patinka. Bet kur kas didesnis šokas Džodžo laukia jo paties namuose, aptikus palėpėje slepiamą žydų mergaitę. Niekaip nelaukęs tokio akibrokšto iš savo paties motinos, Džodžo turi persvarstyti visą savo vertybių sistemą. Žinoma, padedamas idioto įsivaizduojamo Hitlerio.

Rašytojas ir režisierius Taika Waititi, labiausiai žinomas dėl išskirtinio humoro jausmo, pristato savo naujausią filmą, Antrojo pasaulinio karo anti-neapykantos satyrą, žaismingu pavadinimu „Zuikis Džodžo“.

Beveik 7-erius metus kurta ir tobulinta komedija „Zuikis Džodžo“ drąsiai pateikia sunkiai susiejamą humoro ir rimtų idėjų mišinį, kuris Tarptautiniame Toronto kino festivalyje jau pelnė pagrindinį apdovanojimą ir taip tapo realiu pretendentu į „Oskarus“.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Taika Waititi („Ką mes veikiame šešėliuose“, „Laukinių žmonių medžioklė“, „Toras. Pasaulių pabaiga“)

Vaidina: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Taika Waititi, Sam Rockwell, Rebel Wilson, Alfie Allen, Stephen Merchant, Archie Yates, Luke Brandon Field, Sam Haygarth