N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Šokis svajonės ritmu 2
High Strung Free Dance (2019)
Žanras: Romantinis
Sukurta: JAV, Rumunija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2019-10-11
Trukmė: 1h 43 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Frenkas Sinatra kažkada apie Niujorką dainavo – „jei pavyks čia, pavyks bet kur“. Tikėdamiesi, kad jiems pavyks, kasmet į šį niekuomet nemiegantį miestą atvyksta tūkstančiai žmonių. Tai – istorija apie du iš jų.

Barlou (šokėja Juliet Doherty) – talentinga balerina, nutarusi siekti savo svajonės Amerikos menų šventovėje Niujorke. Deja, pirmasis susidūrimas su šios šventovės realybe nėra labai malonus: didžiulę patirtį turinti baleto mokytoja Oksana (ją vaidina „daktarė Kvin“ Jane Seymour) atvirai pasako, kad Barlou iki tobulybės dar labai toli. Nurijusi nuoskaudą, mergina nutaria nepasiduoti ir dalyvauja atrankoje į naują Brodvėjaus šokio spektaklį. Jo režisierius Zanderis (akt. Thomas Doherty) atkreipia dėmesį į Barlou ir ji atrenkama repeticijoms.

Po poros dienų prie besiformuojančio spektaklio atlikėjų branduolio prisijungia talentingas pianistas Čarlis (akt. Harry Jarvis), kaip ir Barlou, į Niujorką atvykęs siekti savo svajonės. Tarp jaunuolių netrukus užgimsta simpatija, tačiau merginai neabejingas ir Zanderis. Barlou netrukus pasijunta įsipainiojusi į meilės trikampį. Tuo tarpu spektaklio repeticijos vis labiau intensyvėja, krūviai didėja ir tiek Barlou, tiek Čarlis nelabai turi laiko kam nors kitam. Darbas iki devinto prakaito, nuolatinis stresas, konkurentų išdavystės ir bekompromisė kova pareikalaus iš jų visų jėgų.

Autentiško ir įtraukiančio pasakojimo apie nedažnai matomą meno pusę autorius – Michael‘as Damian‘as, žmogus, režisavęs ir šios juostos pirmtaką, 2016 m. filmą „Šokis svajonės ritmu“. Pagrindinę filmo heroję suvaidino 21-erių metų talentinga šokėja Juliet Doherty, 2012 ir 2014 metais laimėjusi aukso medalius didžiausiame pasaulio jaunimo šokių čempionate „Youth America Grand Prix“. Choreografiją filmui sukūrė „Emmy“ laimėtojas Tyce‘as Diorio – etatinis JAV „Fox“ televizijos konkurso „So You Think You Can Dance“ choreografas, taip pat dirbęs su tokiomis žvaigždėmis kaip Janet Jackson, Paula Abdul, Jennifer Lopez ir Ricky‘is Martin‘as.

Plastiška, gracinga, užburianti ir kvapą gniaužianti juosta „Šokis svajonės ritmu“ Lietuvoje pradedama rodyti spalio 11 dieną.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

REŽISIERIUS: Michael Damian („Šokis svajonės ritmu“, „Suprojektuota meilė“, „Princesė Kalėdoms).

SCENARIJUS: Michael Damian, Janeen Damian.

VAIDINA: Juliet Doherty, Jane Seymour (TV serialas „Daktarė Kvin“, „007: Gyvenk ir leisk mirti“, „Šokis svajonės ritmu“, „Slėpkit pamerges!“), Harry Jarvis („Kosminis laivas“, „Angelų žingsniai“), Thomas Doherty („Palikuonys“, TV serialas „Ložė“) ir kiti.