N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'19: Toska
Opera'19: Tosca (2020)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas OÜ
Kino teatruose nuo: 2020-04-11
Trukmė: 3h 17 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Niujorko METROPOLITAN opera apgailestaudama praneša, kad dėl susiklosčiusios įtemptos situacijos yra priversta nutraukti savo operų transliacijas visame pasaulyje.

Džiugi žinia - jau ruošiame 2020-2021 m. repertuarą, kuris jūsų lauks nuo rudens. Likite stiprūs ir nekantriai lauksime jūsų sugrįžtant! Bilietus galite grąžinti čia >>


Džiakomo Pučinio operos „Toska“ veiksmas vyksta pačioje XIX-ojo amžiaus pradžioje. Pagrindinį siužetą joje formuoja sena kaip pasaulis situacija: meilės trikampis. Pagrindiniai herojai – operos solistė Florija Toska, laisvamanis tapytojas Mario Kavaradosis ir baronas Vitellas Skarpija – sadistinių polinkių turintis slaptosios policijos vadas.

Toska įtaria savo mylimąjį užmezgus romaną su moterimi, kuri pozuoja jo bažnyčioje tapomam Marijos Magdalietės paveikslui. Nors tapytojas myli Toską ir prisiekia, kad tarp jo ir pozuotojos nieko nėra, operos primadoną įsimylėjęs baronas Skarpija šiuos Toskos įtarinėjimus palaiko ir skatina. Intrigomis, apgaudinėjimais ir žiaurumu gyvas policijos vadas turi ir dar vieną tikslą: sugauti neseniai iš kalėjimo pabėgusį Toskos mylimo dailininko bičiulį Andželotį. Pakurstęs dainininkės pavydą ir iš paskos pasiuntęs savo žmones, baronas sužino, kur slepiasi tapytojas. Areštavęs Mario, Skarpija bando išklausti, kur slepiasi bėglys. Nepavykus, apkaltina vaikiną nusikaltėlio slėpimu ir atiduoda kankinimams.

Tuo tarpu Toską priverčia stebėti kankinamą mylimąjį. Negalėdama to pakelti, mergina mainais į Mario laisvę išduoda bėglio slaptavietę. Taip pat iš barono išgauna pažadą, kad bausmės vykdymo būrys šaudys tuščiais šoviniais ir priverčia pasirašyti tapytojo ir jos pačios paleidimo raštus. Kuomet baronas Toskos sąlygas išpildo, dainininkė čiumpa peilį ir nužudo Skarpiją. Nuskubėjusi pas mylimąjį, papasakoja jam, kas nutiko ir džiaugiasi, kad jau greitai vėl galės būti kartu. Tačiau iškart po egzekucijos ji sužino kraupią žinią – Skarpija ją apgavo ir šoviniai buvo tikri. Negalėdama pakelti mylimojo mirties, Toska nusižudo.

Dirigentas: Bertrand de Billy

Atlikėjai: Anna Netrebko, Brian Jagde, Michael Volle, Patrick Carfizzi.

Trukmė: 2 valandos 57 minutės (2 pertraukos)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už nepatogumus.