N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'19: Skrajojantis olandas
Opera'19: Der Fliegende Holländer (2020)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas OÜ
Kino teatruose nuo: 2020-03-14
Trukmė: 2h 44 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Skrajojantis olandas (Der fliegende Holländer) – Richardas Wagneris (Richard Wagner)

XIX a. Norvegija. Prie audros nuvarginto ir krante pagaliau prisišvartavusio kapitono Dalando netikėtai išnyra dar vienas paslaptingas laivas. Jo kapitonas Dalandui papasakoja neįtikėtiną istoriją – kad yra prakeiktas ir į krantą gali išlipti tik vieną kartą per septynerius metus. Jei šios viešnagės metu jam pavyks susirasti ištikimą žmoną, prakeiksmas bus panaikintas. Jei ne – kapitonui lemta toliau klaidžioti jūromis, niekur nerandant atokvėpio. Dosniai atlygintas už laivo pasaugojimą, Dalandas prisipažįsta turintis dukterį. „Olandu“ prisistatęs prakeiktojo laivo kapitonas nedelsdamas paprašo jos rankos. Patenkintas, kad rado turtingą žentą, Dalandas sutinka.

Namuose tėvo laukianti Zenta prie krūtinės glaudžia išblyškusio vyriškio, pavadinto "Skrajojantis olandas", portretą. Mergina dainuoja apie prakeiktą kapitoną, vagojantį jūras ir niekur nerandantį nei ramybės, nei tikros jį išvaduosiančios meilės. Jaunatviškų svajonių užliūliuota Zenta pasižada tapti ištikima olando žmona, išvaduosiančia mylimąjį nuo prakeiksmo. Kuomet jos tėvas Dalandas sugrįžta į namus su paslaptingu svečiu, nė vienas iš jų nežino, kad Zenta iš karto atpažįsta prakeiktąjį kapitoną ir su džiaugsmu pasižada tapti jo žmona.

Į mylimojo laivą einančią Zentą pasiveja Erikas – medžiotojas, kuriam mergina kažkada pažadėjo savo ranką ir širdį. Jis maldauja Zentos atsikvošėti ir neplaukti prakeiktu laivu į savo mirtį. Tai išgirdęs kapitonas užsirūstina ir atstumia merginą. Jam išplaukiant į jūrą, sielvarto apimta Zenta puola iš paskos – iki mirties ištikima Skrajojančiam Olandui.

Dirigentas: Valery Gergiev

Atlikėjai: Anja Kampe, Mihoko Fujimura, Sergey Skorokhodov, David Portillo, Bryn Terfel, Franz-Josef Selig.

Trukmė: 2 valandos 19 minučių (be pertraukų)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už nepatogumus.