N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Meilė ir gailestingumas
Milosc i milosierdzie (2019)
Žanras: Drama, biografinis
Sukurta: Lenkija
Platintojas: KONDRAT MEDIA
Kino teatruose nuo: 2019-04-22
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Atkuriamosios dokumentikos filmas „Meilė ir gailestingumas“ leidžia iš arčiau pažinti seserį Šv. Faustiną Kowalską, lenkų vienuolę, mistikę ir aiškiaregę. 2019 m. sausį Lenkijos moterų konfederacija ją paskelbė Lenkijos šimtmečio moterimi. Filmas atskleidžia iki šiol nežinotus istorijos faktus ir asmenis, kurie padėjo paplisti neįprastam Dievo gailestingumo kultui.

Ramus ir tikėjimo kupinas sesers Faustinos Kowalskos gyvenimas vieną dieną negrįžtamai persimainė. Vienuolės akyse pasirodė Jėzus Kristus ir nurodė jai misiją: skelbti tiesą apie Jo gailestingumą ir ruošti pasaulį galutiniam Jo atėjimui. Tokia užduotis, rodos, neįmanoma, bet sesuo Faustina padarė viską, kad ją išpildytų. Filme pateikiama daugiau įrodymų, kad vienuolė iš tiesų regėjo Jėzų. Atlikus mokslinius tyrimus paaiškėjo, kad pagal jos pasakojimus nutapyto Kristus veidas ir siluetas identiškai atkartoja Turino drobulės atspaudą. Lenkų vienuolės veikla davė pradžią Dievo gailestingumo kultui, kurį išpažįsta milijonai asmenų visuose pasaulio žemynuose. Nepaprastą sesers Faustinos ir Jėzaus susitikimą patvirtino ne vienas popiežius. Tarp jų ir Jonas Paulius II, kuris 2000 m. balandžio 30 d. oficialiai kanonizavo vienuolę, o antrąjį Velykų sekmadienį paskelbė Dievo gailestingumo švente, to vizijose reikalavo Jėzus.

Pagrindiniame vaidmenyje matysime Kamilę Kaminską – už geriausią aktorinį debiutą apdovanotą Gdynės filmų festivalyje. Filme „Meilė ir gailestingumas“ taip pat vaidino: Maciej Małys, kuris kartu su Johnu Voightu suvaidino garsiajame filme „Jonas Paulius II“, bei Janusz Chabior, platesnei publikai žinomas iš filmo „Voluinė“.

Tai jau antras lenkų režisieriaus Michało Kondrato filmas rodomas Lietuvoje. 2018 m. Lenkijos institutas Vilniuje keliuose Lietuvos miestuose organizavo jo filmo „Dvi karūnos“, skirto Šv. Maksimilijono Kolbės gyvenimui, peržiūras.

Filmas lenkų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Michał Kondrat („Dwie korony”)

Vaidina: Kamila Kamińska („Najlepszy”, „Listy do M. 3”), Maciej Małysa („Pod Mocnym Aniołem”, „Jan Paweł II”, „Prawo ojca”), Janusz Chabior („Klecha”, „Kobiety Mafii”, „Botoks”, „Wyklęty”, „Wołyń”), Remigiusz Jankowski („Wołyń”, „Generał Nil”), Piotr Cyrwus („Pan Tadeusz”, „Bóg w Krakowie”, „Wyklęty”), Jacek Borkowski („Na plebanii w Wyszkowie”, „Czarna plaża”), Tadeusz Chudecki („Dwie korony”, „Chemia”, „Miasto 44”)