Įvairaus amžiaus žiūrovams
Ledo šalis 2 (dubliuotas)
Frozen 2 (dubbed) (2019)
Žanras: Animacija, nuotykių, šeimos
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2019-12-25
Trukmė: 1h 43 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Viena laukiamiausių animacinių istorijų sugrįžta su nauju pasakojimu apie draugystę ir meilę, ir apie nesibaigiančias sesių princesių išdaigas, kurios šįkart pareikalauja ypatingos – karališkos – ištvermės ir ryžto!

Pirmojoje filmo dalyje princesė Elza negalėjo suvaldyti savo galių ir todėl pabėgo ir įsikūrė ledo rūmuose, aukštai kalnuose. Vyresnės sesutės pasiilgusi princesė Ana, padedama Kristofo, jo elnio Sveno ir sniego senio Olafo, suranda ir išgelbsti Elzą.

Sugrįžus Elzai, laimingoje dviejų seserų valdomoje karalystėje įsivyrauja taika, laimė ir meilė. Tačiau, nors ir išmokusi kontroliuoti pragaištingas savo galias, jų visiškai atsikratyti Elza niekaip nesugeba.

Dar daugiau – praėjus keleriems metams, mergina ima girdėti balsą ir jausti paslaptingą jėgą, kviečiančią ją keliauti į šiaurę. Šiam troškimui vis labiau stiprėjant, Elza nebeištveria ir viską papasakoja Anai. Veikli jaunoji princesė nutaria griebti elnią už ragų ir išsiaiškinti, kokios jėgos neduoda ramybės jos mylimai sesutei.

Kartu su jau pažįstama šutve – Kristofu, Svenu ir nuolat į kokias nors nesąmones įsipainiojančiu Olafu – seserys iškeliauja į šiaurę. Šios, ne mažiau pavojingos ir nuotykių kupinos kelionės metu Elza pagaliau atskleis savo magiškų galių šaltinį bei kartu su Anos ir kitų bičiulių pagalba išgelbės savo mylimą karalystę nuo naujo jai gresiančio pavojaus.

2013-ųjų pabaigoje kinuose pasirodžiusi „Ledo šalis“ sulaukė milžiniškos sėkmės tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Nuotaikinga animacinė istorija buvo apdovanota dviem „Oskarais“ (geriausias animacinis filmas ir geriausia daina „Let It Go“) ir, žinoma, milijonų vaikų bei jų tėvelių dėmesiu ir meile.

Ši filmo versija bus rodoma dubliuota lietuviškai, be subtitrų.

Režisavo: Chris Buck („Ledo šalis“, „Ant bangos“, „Tarzanas“), Jennifer Lee („Ledo šalis“).