N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
NT Live'19: Hamletas
NT Live'19: Hamlet (2019)
Žanras: National Theatre Live
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2019-07-08
Trukmė: 3h 30 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Populiariausias Londono Karališkojo nacionalinio teatro spektaklis „Hamletas“ vėl sugrįžta į „Forum Cinemas“ ekranus.

Šių metų birželį sukanka lygiai dešimt metų nuo pirmosios Londono Karališkojo nacionalinio teatro transliacijos į pasaulio kino teatrus. Minėdamas šią sukaktį, teatras savo žiūrovams dovanoja ypatingą dovaną – Šekspyro „Hamletą“, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka britų kino žvaigždė, „Oskaro“ nominantas Benedict‘as Cumberbatch‘as. Jo įkūnyto Danijos princo istoriją „Forum Cinemas VINGIS“ kino teatre Vilniuje bus galima pamatyti liepos 8 dieną (pirmadienį).

Danijos karalystei ruošiantis karui, šalies karališkoji šeima išgyvena savas tragedijas. Jaunasis princas Hamletas trokšta atkeršyti už savo tėvo žūtį ir tuo pat metu jaučiasi paralyžiuotas užduoties sudėtingumo. Vidinė Hamleto kančia ir dvejonės tampa grėsme ne tik jo sveikam protui, bet ir visos karalystės saugumui bei ateičiai.

Bene žinomiausia Viljamo Šekspyro drama su B. Cumberbatch‘u pagrindiniame vaidmenyje Londono Karališkajame nacionaliniame teatre buvo pastatyta 2015 m. Sulaukęs didžiulio populiarumo Londono scenoje, „Hamletas“ tapo ir žiūrimiausiu kino teatruose rodytu Karališkojo teatro spektakliu – jį pamatė beveik milijonas žmonių visame pasaulyje.

Būtent žiūrovų pageidavimai lėmė, kad „Hamletas“ vėl sugrįžta į Londono Karališkojo nacionalinio teatro transliacijų repertuarą. „Forum Cinemas VINGIS“ kino teatro žiūrovai progą pamatyti „Hamletą“ turės liepos 8 dieną (pirmadienį).

Spektaklio trukmė – 3 valandos 30 min. (su pertrauka); spektaklis bus rodomas anglų kalba, su angliškais subtitrais.